Politie Haaglanden
persberichten 22 april

Haaglanden, 22-04-2007

Vrouw vernielt toegangsdeur HTM-bus

Den Haag - Een 26-jarige inwoonster uit Rijswijk kreeg het zaterdag 21 april om 14.10 uur op de Slachthuislaan aan de stok met een 57-jarige chauffeur van de HTM. De vrouw werd betrapt op grijs rijden en wilde vervolgens de bus verlaten. De chauffeur hield de deuren dicht waarna de vrouw een van de deuren vernielde om zo naar buiten te kunnen. Politiepersoneel hield de vrouw aan. Zij wordt dinsdag 24 april voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Fitte invalide
Den Haag - Een surveillerende agent zag zaterdag 21 april om 16.30 uur dat op een invalidenparkeerplaats aan het Leeghwaterplein een personenauto geparkeerd stond. Het voertuig was flink opgepimpt en voorzien van een invalidenparkeerkaart. De agent vertrouwde niet en besloot even te posten. Ne enige ogenblikken kwam en ogenschijnlijke fitte en kwieke 20-jarige Hagenaar aanlopen die in het voertuig stapte en wegreed. Na controle bleek dat de man in het geheel geen handicap had en gebruikt maakte van een in Amsterdam gestolen invalidenkaart. Hij kreeg een proces-verbaal wegwens heling.

Heterdaadje diefstal autowielen
Den Haag - Surveillerende politieagenten betrapten zondag 22 april om 03.15 uur een 18-jarige Hagenaar aan de Gaarde. De man trachtte de wielen van een Volkswagen Golf te stelen. Hij werd aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.

Ruzie met Samuraizwaard
Den Haag - Surveillerende politieagenten moesten er aan te pas komen om vrijdag 20 april om 18.25 uur een ruzie aan de Van Ruysbroekstraat te sussen. Een 29-jarige Hagenaar zwaaide daarbij met een Sumaraizwaard. De agenten namen het zwaard in beslag en hielde de man, die bovendien teveel gedronken had, aan.

Inbreker aangehouden
Den Haag - Een 17-jarige Hagenaar werd vrijdag 20 april om 23.10 uur aangehouden nabij een woning aan de Roldestraat. De man werd betrapt terwijl in de woning een inbraak gaande was. Toen agenten ter plaatse een onderzoek instelden trachtte hij zich aan zijn aanhouding te onttrekken. De politieagenten wisten de man te achterhalen.

Spiegelvandalen aangehouden
Den Haag - Drie jongeren (14-16 jaar) werden zaterdag 21 april om 00.30 uur in de Soetersbergstraat aangehouden. De jongeren werden betrapt op het moment dat zij spiegels van auto-s beschadigden. Aan het bureau bleek dat een van de jongens, een 15 jarige Hagenaar, verantwoordelijk was voor de vernielingen. Hij kreeg een proces-verbaal. De andere twee werden direct in vrijheid gesteld.

Betrapt door oplettende burger
Den Haag - Een 20-jarige Hagenaar werd zondagochtend 20 april om 03.00 uur op het Klaverveld betrapt tijdens een inbraak. De man trachtte in een kelderbox in te breken maar werd betrapt door een oplettende buurtbewoner. Die sprak de man aan en hield hem toen hij trachtte weg te lopen aan. Politieagenten die poolshoogte kwamen nemen troffen de buurman op de verdachte aan en konden zo betrekkelijk eenvoudig de verdachte overnemen.

Alcoholcontrole in Scheveningen
Den Haag / Scheveningen - Een alcoholcontrole door personeel van Bureau Verkeershandhaving van Politie Haaglanden met ondersteuning van Rijkswaterstaat in de nacht van zaterdag 21 april op zondag 22 april leverde diverse processen-verbaal op. Op diverse locaties tussen 22.00 en 04.00 uur het autoverkeer op de diverse uitvalswegen gecontroleerd op alcoholgebruik. In totaal werden acht automobilisten aangehouden. De hoogste score blies een 31-jarige bestuurster uit Wassenaar. Ondanks dat de vrouw verklaarde dat zij -slechts- twee wijntjes op had blies zij 720 ugl. Ruim voldoende om het rijbewijs van de vrouw in te nemen (invorderingsgrens ligt op 570 ugl).

Veeldrinker
Den Haag - Agenten hielden 21 april om 18.00 uur een auto staande op de Prinses Beatrixlaan. De bestuurder, een 57-jarige Hagenaar, had veel te veel gedronken. De agenten hielden hem aan en op het politiebureau blies hij 995 ugl. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Schoon gebit
Den Haag - Een 32-jarige man ging 20 april om 18.00 uur zonder geld winkelen bij een supermarkt aan de Sumatrastraat. De man wilde 29 tubes tandpasta meenemen, maar kwam er niet mee weg. Hij werd aangehouden en kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Zin om te vechten
Den Haag - Twee mannen hadden zaterdagavond duidelijk zin in een vechtpartij. Rond 23.00 uur daagden zij op de Gravenstraat twee passanten uit met teksten als 'Wat kijk je nou- Wil je vechten?' Om 01.30 uur komen ze dezelfde passanten weer tegen op het Achterom en weer probeeden ze een gevecht uit te lokken. Ze achtervolgden de twee voetgangers met gebalde vuisten, maar rekenenden ongetwijfeld niet op de volgende ontwikkeling: de twee passanten legititmeerden zich al politieagenten en hielden de twee mannen ( 21 en 28 jaar uit Den Haag) aan.

Brommerdief pizzabezorger aangehouden
Den Haag - Een pizzabezorger eindigde 20 april om 17.15 uur met een bloedneus toen zijn brommer gestolen werd op de Valkenboskade. Omstanders wezen agenten die regaeerden op de melding, op de richting waarop een groepje er met de scooter vandoor was gegaan. Op de Amperestraat troffen de agenten een groepje dat daar met een scooter van de pizzaketen stond. De jongen op de scooter voldeed aan het signalement en de agenten hielden hem aan. Hij was het hier kennelijk niet mee eens, want hierop stompte hij één van de agenten in de maag. Over en weer vielen vervolgens klappen en met hulp van een omstander kregen de agenten de 18-jarige jongen in bedwang.

Jongens brengen crofty-bom tot ontploffing
Den Haag - Twee jongens (11 en 13) uit Den Haag brachten 21 april om 10.00 uur een crofty-bom tot ontploffing aan de Zwolsestraat. Ze gooiden de bom van de derde verdieping naar beneden, maar twee politieagenten in vrije tijd hadden het voorval gezien als ook waar de jongens naar binnen waren gegaan. Agenten die vervolgens op het opgegeven adres aanbelden troffen daar twee schuldbewuste jongens die verklaarden de bom gemaakt te hebben. Ze namen de jongens mee naar het bureau. Daar werd besloten dat de zaak ernstig genoeg is de 13-jarige jongen maandag voor te geleiden. De 11-jarige krijgt een halt-verwijzing.

Door rood licht en nog wat
Den Haag - Een 17-jarige jongen reed 20 april om 21.25 uur door rood licht en agenten die dat zagen, wilden hem daarvoor een boeten geven. Hij negeerde echter op de Hoefkade het stopteken van een politieauto en reed door de Vaillantlaan op. Daar kon de politieauto hem even later bij een stoplicht klem rijden. Bij het uitstappen rommelde de jongen wat in zijn jaszakken en ook in de auto vonden de agenten drugs. Ook had hij geen identiteitsbewijs op zak. De agenten hielden de jongen aan en op het politiebureau werd de optelsom gemaakt: Niet alleen mocht hij vanwege zijn leeftijd helemaal geen auto rijden, hij droeg ook geen gordel, hij reed door rood en bleek in bezit van heroine en cocaine. De jongen zit nog vast.

Verwarmingscontroleurs-
Leidschendam - Een 81-jarige vrouw uit Leidschendam kreeg 21 april rond 15.00 uur twee 'verwarmingsmonteurs' bij haar aan de deur van haar woning aan de Burgemeester Keijzerlaan. De mannen zeiden haar alle radiatoren in huis vol open te zetten en dat zij dan de verwarming zouden controleren. Voor deze controle moest de vrouw 80 euro betalen. Ze pakte alvast wat geld voor de mannen vanuit haar bewaarplaats van contanten. De mannen zeiden dat één van de radiatoren lekte en dat ze wat gereedschap uit de auto moesten halen om het te maken. Toen ze tegen 17.00 uur nog niet terug waren gekomen, vertrouwde de vrouw het niet en controleerde haar geldbewaarplaats. Ze bleek 300 euro te missen. De politie komt graag in contact met mensen die deze monteurs kennen of andere informatie over deze zaak hebben. Neemt u contact op met 0900-8844. Anoniem kan ook, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Auto gaat ervandoor na stopteken
Leidschendam - Agenten gaven tijdens hun surveillance op 20 april rond 23.56 uur een stopteken aan een auto op de Rietpolderweg. De automobilist negeerde echter de stoptekens, gaf zelfs extra gas en ging ervandoor. Tijdens de achtervolging gooide de bestuurder spullen uit het raam naar buiten. Pas in Leiden, in de buurt van park Cronenstein aan de Kruisherenweg, stopte de auto. De bestuurder vluchtte het park in, maar de overige inzittenden bleven bij de auto in de buurt. De inzittenden, (Leidenaars tussen 16 en 22 jaar oud) zijn aangehouden. De bestuurder is in het park aan de politie ontkomen.

Brandstichting op het strand
Wassenaar - Een groep van zeven jongeren (15-17 jaar uit Wassenaar, Voorburg en Alphen a/d Rijn) stichtte 22 april rond 01.00 uur brand op het strand bij de Wassenaarseslag. Zij staken een picknickbankje en enkele afvalbakken in de brand. Toen agenten de groep naderden, vluchtte de groep door het prikkeldraad de duinen in. Ze waren op dat moment de enige bezoekers van het strand, dus vatten de agenten post bij het enige groepje fietsen dat geparkeerd stond. Enige tijd later verzamelde de groep zich bij de fietsen en liepen ze in de armen van de agenten. Ze moesten mee naar het bureau.

Duur gesprekje
Naaldwijk - Een 31-jarige automobilist uit Poeldijk had vrijdag 20 april om 18.40 uur beter niet kunnen bellen. Politieagenten zagen over de Lange Broekweg de man al rijdend bellen en spraken hem daarop aan. Al snel bleek dat de man teveel had gedronken. Hij blies 375 ugl en kreeg twee processen-verbaal.

Jongeren gewond na ontploffing
's-Gravenzande - Twee jongens (14 jaar) raakten vrijdag 20 april om 23.00 uur aan het gezicht gewond nadat zij een vuurtje aan het waren stoken aan de Bonnenlaan. De jongens gooiden in het vuur een spuitbus die korte tijd later ontpofte. Beide kinderen werden met 2e graads brandwonden vervoerd naar een ziekenhuis.

Veilig stappen
Naaldwijk - Een rustige nacht in het uitgaansgebied van Naaldwijk. Dat concludeerde politiepersoneel na afloop van de zaterdagnacht van 21 april. Een persoon kreeg een bon omdat hij urineerde op de openbare weg. Een 22-jarige inwoner uit Honselersdijk liep met een bloembak te sjouwen en kreeg een proces-verbaal wegens baldadigheid. Enkele kleine opstootjes na afloop werden snel in de kiem gesmoord.

Buurtpreventieteam achterhaalt fietsenvandalen
Naaldwijk - Leden van het buurtpreventieteam achterhaalden zondag 22 april om 02.50 uur drie verdachten (17-18 jaar). De jongeren trachten een fiets vanaf de Sibelius weg te nemen en gooiden die tevens enkele malen hard op de grond. De politie onderzoekt hun betrokkenheid en sloot de verdachten voor nader verhoor in.

Minderjarige vandalen aangehouden
Monster - Surveillerende politieagenten zagen zondagochtend 22 april om 04.20 uur een aantal personen in het centrum van Monster lopen. Zij besloten de knapen in de gaten te houden. Dat bleek niet voor niets. Korte tijd later werd er op de Abeelstraat vanuit de groep een steen naar een geparkeerde personenauto gegooid waarna de groep uiteen stoof. De agenten wisten twee jongeren uit Ter Heide en Monster van 16 jaar aan te houden. De autoruit bleek met een steen te zijn beschadigd. De jongeren werden ingesloten voor verhoor.

Vandalen betrapt
De Lier - Politieagenten betrapten zondagochtend 22 april om 04.00 uur op de Veilingweg twee Lierenaren van 26 en 29 jaar. De 'volwassen' mannen gooiden een mobiele verkeerslichteninstallatie op de grond waarna ze werden aangehouden. Beiden kregen een proces-verbaal wegens baldadigheid.

Agenten redden eendjes
Delft - Piepende remmen, schuivende auto's en dat alles omdat moedereend met haar kroost vrijdagochtend om 11.00 uur besloot Rijksweg 13 over te steken. Helaas werd de moedereend daarbij doodgereden. Politieagenten ontfermden zich over de jonge wezentjes en brachten die in de politieauto naar de dierenopvang in de Delftse Hout. Wonderwel ontstond er geen kettingbotsing.

Een heer in het verkeer?
Delft - Ruzie om een parkeerplaats bij Ikea leidde zaterdag 21 april om 17.30 uur tot flink wat tumult. Politieagenten moesten er aan te pas komen om de boel te sussen. Een 51-jarige Hagenaar werd aangehouden omdat hij zou hebben geslagen. De tegenpartij een 22-jarige vrouw zou daarbij met een tas hebben geslagen. Wie uiteindelijk op de bewuste parkeerplaats mocht gaan staan is niet bekend. De twee kemphanen in ieder geval niet.

Drugsgebruikers aangehouden
Delft - In een horecagelegenheid in de Kromstraat werden zondagochtend 22 april om 03.45 uur twee mannen (25 en 27 jaar) aangehouden. De twee werden betrapt door personeel op het gebruik en of handel van harddrugs. Zij belden direct de politie die de twee aanhielden en meenamen naar het bureau. Aan het bureau bleek dat de mannen in het bezit waren van enkele ponypacks met drugs.

Drugsdeal eindigt in de cel
Delft - Een 36-jarige Delftenaar werd vrijdag 20 april om 19.25 uur op de Papsouwselaan aangehouden. Politieagenten betrapten de man terwijl hij in het bezit was van enkele bolletjes harddrugs. Korte tijd later werd ook een 30-jarige Delftenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het leveren van de drugs. In zijn fouillering troffen de agenten een groot geld bedrag aan dat direct in beslag werd genomen.

Ruzie eindigt in het water
Delft - Een ruzie tussen enkele tieners op de Tweemolentjeskade zaterdag 21 april om 01.15 uur eindigde met een nat pak voor twee van hen. De politie die snel ter plaatse was ontfermden zich over de twee kletsnatte jongeren. In de direct omgeving werd een 17-jarige Delftenaar aangehouden. In de loop van de dag bleek dat er bij het incident meerdere jongeren waren betrokken. Twee Delftenaren van 16 en 17 jaar oud meldden zich zondag 22 april aan het bureau in Delft en werden direct aangehouden.

Alcoholcontroles in Delft
Delft - Een alcoholcontrole door personeel van Bureau Verkeershandhaving van Politie Haaglanden met ondersteuning van Rijkswaterstaat in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 april leverde diverse processen-verbaal op. Op diverse locaties tussen 22.00 en 04.00 uur het autoverkeer in Delft gecontroleerd op alcoholgebruik. In totaal werden acht automobilisten aangehouden. De hoogste score blies een 33-jarige Delftenaar. Met 1040 ugl was hij flink de pineut. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Auto te water
Pijnacker - Een passerende fietser zag zondagochtend 22 april om 01.40 uur in het water van de Zuidweg een personenauto liggen. Hij stelde direct een onderzoek in en ontdekte dat het voertuig verlaten was. De politie onderzoekt wie de bestuurder is geweest. Brandweer en een takelbedrijf trokken de zwaar beschadigde auto uit het water.

Sprong na inbraak
Zoetermeer - Het inbraakalarm van een kantoorpand aan de Roggeakker ging 22 april om 05.00 uur 's ochtends af. Tegelijkertijd belde een getuige dat zij drie insluipers in het kantoorpand zag. Twee van de drie droegen een bivakmuts, de derde een oranje Unox muts. Agenten konden één verdachte aanhouden op de parkeerplaats achter de Petuniatuin, nadat hij van vijf meter hoog naar beneden was gesprongen. De 18-jarige Zoetermeerder bezeerde bij de sprong zijn enkel. Hij zit nog vast voor nader verhoor.

Jongens vernielen auto's en ruit kerk
Zoetermeer - Getuigen belden 21 april om 20.20 uur de politie dat er een aantal jongens over de daken van auto's aan de Isabellagang liepen. Vlak daarna kwam ook de melding van een vernielde ruit van de Wijngaardkerk aan de Moeder Theresasingel. Agenten die op de meldingen reageerden, zagen een aantal jongeren weglopen die voldeden aan de signalementen. De jongens (16-18 jaar, uit Zoetermeer en Den Haag) liepen in eerste instantie weg, maar de agenten konden ze na een korte achtervolging aanhouden. De ouders worden op de hoogte gebracht van de verrichtingen van hun kroost.

Aanrijding in huiselijke sfeer
Zoetermeer - Een 19-jarige vrouw uit Brielle reed 21 april rond 15.30 uur haar eigen vriend aan op de Zuidweg. Haar vriend, een 25-jarige Zoetermeerder, reed op een motor voor zijn vriendin uit. Bij een stoplicht slipte de motor om nog onbekende redenen. De vrouw kon niet meer tijdig remmen en reed van achteren haar vriend aan. De man moest voor controle naar het ziekenhuis, dat hij na behandeling direct mocht verlaten.



Laatst gewijzigd 22-04-2007 13:14