Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 22 april 2007

Politie krijgt melding van schennispleger

BERGEN OP ZOOM: Een 16-jarig meisje heeft vrijdagavond melding gemaakt van een exhibitionist. De Bergse fietste vrijdagmorgen rond 10:45 uur op de ventweg langs de Wouwsestraatweg, ter hoogte van de Vijverberg, toen een fietsende man voor haar omdraaide en afstapte. De onbekende man trok vervolgens zijn crèmekleurige regenjas omhoog en pleegde openbare schennis.

Politie houdt verkeerscontrole: 15 bekeuringen

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagavond tussen 19:00 en 22:30 uur een algemene verkeerscontroles gehouden. Op drie plaatsen werden verkeersdeelnemers gecontroleerd. Dat gebeurde aan de Lepelstraatseweg in Lepelstraat, de Halsterseweg in Halsteren en de Noordsingel in Bergen op Zoom. In totaal zijn 15 bekeuringen uitgedeeld voor overschrijding maximum snelheid, niet kunnen tonen rijbewijs, niet dragen helm of gordel. Eén persoon ging op de bon, omdat hij zich niet kon legitimeren.

Politie houdt vier verdachten tijdens horecatoezicht

ROOSENDAAL: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie toezicht gehouden in het uitgaanscentrum van Roosendaal. Agenten die te voet tussen het uitgaanspubliek surveilleerden hielden vier verdachten aan.

Rond 02:00 uur is een 17-jarige inwoner van Roosendaal aan de Kerkstraat aangehouden voor vernieling. De jongen gooide een fiets in de gracht van het Tongerlohuis. Een 20-jarige inwoner van Wouw vond het rond 01:00 uur nodig om een agent op de Dominestraat te beledigen, toen hij werd gecontroleerd op zijn scooter. Dat kwam hem op een ritje naar het politiebureau te staan. Vier wildplassers gingen op de bon en tussen de ruitenwisser van zeven foutparkeerders werd een parkeerbon gestopt. Een 18-jarige inwoner is voor behandeling van een hoofdwond naar het ziekenhuis gegaan, nadat hij in een horecagelegenheid aan de Markt met een bierglas op zijn hoofd was geslagen. De man komt maandag aangifte doen van mishandeling. Een 20-jarige inwoner van Roosendaal werd kort na 02:00 uur in een horecagelegenheid aan de Molenstraat met een bierglas op zijn hoofd geslagen na een onenigheid in de zaak. Op aanwijzing van enkele getuigen kon de politie op de Markt een 22-jarige Roosendaler aanhouden. Hij is ingesloten voor nader politieonderzoek. Een 18-jarige Roosendaler werd rond 02:00 uur gesommeerd om van het dak af te komen van de winkels aan Tussen de Markten. De man klom er aan de andere kant af om de politie te ontlopen. Dat mislukte en hij werd overgebracht naar het bureau, waar hij een proces-verbaal kreeg. Na het afleggen van een verklaring mocht hij weer naar huis.

Vrouw bestolen van haar schoudertas

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdag op zondag is een 22-jarige inwoonster van Bergen op Zoom beroofd van haar tas. De vrouw stond rond 03:15 uur op het Sint Catharinaplein, toen een onbekende man op een fiets voorbij kwam rijden en met kracht haar schoudertas uit haar hand trok. Met de buit ging de dader er vandoor in de richting van de Grote Markt. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt Steenbergenaar aan na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie rond 02:00 uur in de Steenbergsestraat een 25-jarige inwoner van Steenbergen aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 30-jarige vrouw in de Lievevrouwestraat, die hij een uur voor zijn aanhouding had gepleegd. Na een onenigheid in een café sloeg hij de vrouw met een terrasstoel. De vrouw kon de klap deels afweren, maar liep toch een blauw oog en gevoelige kaak over aan de mishandeling. De politie kon de verdachte opsporen aan de hand van een goed signalement.

Politie houdt beschonken bestuurders aan

KLUNDERT: Aan de Provincialeweg heeft de politie zondagmorgen een 26-jarige automobilist uit Fijnaart aangehouden. De man bleek met een slok op achter het stuur van zijn auto te zitten. Op het bureau blies hij een waarde van 740 ug/l. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op voor rijden onder invloed en het ontbreken van het rijbewijs. Agenten brachten de man rond 06:10 uur naar huis. Als dank stak de man zijn middelvinger op naar de agenten. De belediging leverde hem opnieuw aanhouding en het bijbehorende rit naar het politiebureau op.

ROOSENDAAL: Aan de Stationsstraat heeft de politie zondagmorgen een 29-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man bleek met een slok op achter het stuur van zijn auto te zitten. Op het bureau blies hij een waarde van 335 ug/l. Met een rijverbod van 2 uur is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers