Verzamelpersbericht zaterdag & zondag

's-Hertogenbosch, 22-04-2007

Politie houdt drugsactie in Boschveld

's-Hertogenbosch De politie heeft vrijdag met acht agenten een drugsactie gehouden in de wijk Boschveld. Vijf mannen die in het bezit van drugs waren, zijn aangehouden, te weten: drie Bosschenaren van 25, 38 en 38 jaar en twee mannen uit Haarsteeg van 47 en 55 jaar. Tijdens de actie sprak één van de Bosschenaren een agent aan, die niet in uniform was, en bood hem drugs te koop aan. De agent heeft de Bosschenaar op heterdaad aangehouden. De politie heeft diverse soorten drugs inbeslaggenomen, zoals speed, heroïne en hasj. De mannen uit Haarsteeg waren beiden in bezit van een basepijp die ook in beslag zijn genomen.

De vijf verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bosschenaar met drugs betrapt door motoragent

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag heeft een motoragent tijdens een verkeerscontrole een 34-jarige snorfietser uit 's-Hertogenbosch met drugs betrapt op de Aartshertogenlaan. De Bosschenaar was in het bezit van twee zakjes met wit poeder, vermoedelijk harddrugs. Toen hij zijn rijbewijs ter controle aan de agent liet zien, vielen de zakjes uit het rijbewijshoesje op de grond. De motoragent heeft de Bosschenaar aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en de drugs inbeslaggenomen.

Bosschenaar geeft foute fooi

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige Bosschenaar aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De Bosschenaar had bij het verlaten van een horecagelegenheid in de Karrenstraat de portier bij wijze van tip/fooi een zakje met wit poeder (vermoedelijk harddrugs) in de hand gedrukt. De portier schakelde de politie in die de Bosschenaar heeft aangehouden. De Bosschenaar bleek ook nog een zakje met hasj bij zich te hebben. De politie heeft hem ingesloten voor verhoor en de drugs inbeslaggenomen.

Verkoopster herkent winkeldief en belt politie

's-Hertogenbosch - De politie heeft vrijdagmiddag in een winkel aan de Maaspoortweg een 36-jarige Bosschenaar aangehouden voor een eerder gepleegde diefstal met geweld. De Bosschenaar had op 4 april jl. voor 45 euro aan toiletartikelen uit de winkel gestolen en de verkoopster hard aan de kant geduwd om vervolgens de winkel uit te vluchten. Op 8 maart jl. had de Bosschenaar in dezelfde winkel voor 19 euro aan kleding gestolen. Hij vluchtte toen weg op een brommer die op 7 maart als gestolen was opgegeven bij de politie. Vrijdagmiddag was de Bosschenaar opnieuw in de winkel. De verkoopster herkende hem en belde de politie. Die heeft de verdachte, die bij de politie bekend is als veelpleger, aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak verder. In het belang hiervan is de veelpleger inverzekeringgesteld.


-----

's-Hertogenbosch In een supermarkt aan de Arena herkende de verkoopster op zaterdagmiddag een 54-jarige Bosschenaar die 18 maart jl. een winkeldiefstal had gepleegd. De man werd toen door de politie aangehouden en kreeg een winkelverbod voor de duur van een jaar. Omdat hij zich niet aan het winkelverbod had gehouden en nu weer in de supermarkt was, pleegde hij huisvredebreuk. De verkoopster belde de politie die de Bosschenaar heeft aangehouden voor genoemd feit. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

's-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond een 38-jarige Bossche vrouw in haar woning aangehouden voor huiselijk geweld. Zij zou haar 45-jarige man mishandeld hebben middels slaan, krabben en bijten. De politie heeft de vrouw aangehouden en ingesloten voor verhoor.


-----

Vlijmen De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige man in zijn woning in Vlijmen aangehouden. De man was onder invloed van alcohol en/of drugs en ging thuis finaal door het lint, waarbij hij zijn vader en moeder bedreigde. Die belden 112, waarna hun zoon door de politie werd aangehouden. In zijn broekzak zat een vleesmes wat de politie heeft afgepakt. De moeder overhandigde aan de agenten een tas van haar zoon met daarin drie balletjespistolen (inclusief houders) en twee uitklapbare zakmessen. De politie heeft de messen en pistolen inbeslaggenomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden voor bedreiging treinconducteur

's-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond een 23-jarige man uit Rosmalen aangehouden die een treinconducteur bedreigd had. De verdachte had op het station onenigheid gekregen met een vriend. Toen de conducteur tussenbeide kwam, werd hij door de verdachte met de dood bedreigd. De conducteur belde de politie die de verdachte op de Zuidwillemsvaart heeft aangehouden naar aanleiding van het opgegeven signalement. Zijn vriend werd ook aangehouden. De 43-jarige conducteur deed aangifte bij de politie. Tegen de 23-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Politie pakt woninginbreker

's-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond een 18-jarige Bosschenaar op de Klokkenlaan aangehouden voor woninginbraak. Een buurtbewoner zag de verdachte en vermoedelijk nog twee andere mannen inbreken in een woning aan het Rompertcentrum. De gealarmeerde politie was snel ter plaatse en zag één van de verdachten wegrennen van de woning. Hij werd op de Klokkenlaan in de kraag gevat. Naar de andere twee verdachten is de politie nog op zoek. De 18-jarige Bosschenaar is inverzekeringgesteld in belang van het verdere onderzoek. De bewoners waren ten tijde van de inbraak niet thuis. Het is nog onduidelijk of er spullen zijn wegenomen. De aangifte zal dit moeten uitwijzen.

Man aangehouden voor mishandeling portier

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 42-jarige man uit Vlijmen aangehouden in een horecagelegenheid aan de Ridderstraat. Daar had de verdachte een tafel vernield en de portier met het onderstel van de tafel (een driepoot) geslagen. De portier raakte hierbij gewond en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Minderjarige aangehouden voor mishandeling

Rosmalen De politie heeft zaterdagavond een 15-jarige jongen uit Rosmalen aangehouden voor mishandeling. Een 16-jarige jongen uit Rosmalen deed hiervan aangifte bij de politie. Hij zou op de Schoolstraat door de verdachte op zijn neus geslagen zijn waarvoor hij zich bij de dokterspost moest laten behandelen. De politie heeft de verdachte in zijn woning aangehouden. Achter de woning trof de politie een fiets aan die vermoedelijk afkomstig is van diefstal. Het betreft een grijze damesfiets van het merk Union waar het slot van geforceerd was. De fiets bleek bij de politie niet opgegeven als zijnde gestolen. De politie onderzoekt de zaak verder. Mogelijk heeft de minderjarige verdachte nog andere strafbare feiten gepleegd. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Politie houdt Bosschenaar aan voor mishandeling en bedreiging

Drunen De politie heeft zaterdagavond een 19-jarige man uit Drunen in zijn woning aangehouden voor mishandeling en bedreiging. Een 20-jarige man uit Drunen deed hiervan aangifte bij de politie. De verdachte en het slachtoffer bleken collegas van elkaar die al enige tijd onenigheid zouden hebben op het werk. Zaterdagmiddag werd het slachtoffer op de Van Arckelstraat in Drunen drie keer in het gezicht geslagen en zou daarna met woorden bedreigd zijn door de verdachte. De politie heeft de 19-jarige man in zijn woning aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Politie pakt auto-inbreker

Boxtel De politie heeft zaterdagavond een 18-jarige man uit Boxmeer aangehouden die ervan verdacht wordt op de Van Beekstraat in Boxtel ingebroken te hebben in een auto. De 62-jarige eigenaar deed hiervan aangifte bij de politie. Een oplettende buurtbewoner zag de auto-inbraak gebeuren en belde de politie die de verdachte naar aanleiding van het opgegeven signalement heeft aangehouden in een brandgang bij de Maria Theresiastraat. De verdachte pleegde het feit met nog een andere man, die wist te ontkomen. De politie onderzoekt de zaak verder. In het belang hiervan is de verdachte inverzekeringgesteld. De auto heeft de politie inbeslaggenomen voor sporenonderzoek. Waarschijnlijk hadden de auto-inbrekers het voorzien op het navigatiesysteem.

Politie houdt duo aan voor bedrijfsinbraak

Boxtel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige Udenaar en 33-jarige Bosschenaar aangehouden, die bij een bedrijf aan de Industrieweg in Boxtel een inbraak hadden gepleegd. De mannen waren met een vrachtauto het afgesloten terrein opgereden, waarbij het hekwerk werd vernield. Op het terrein hadden ze een vleescutter, een snijmachine om grote blokken ingevroren vlees te verkleinen, in de laadbak geladen. De politie onderschepte de vrachtauto op de A2 richting 's-Hertogenbosch en achtervolgde deze tot de Runweg in Berlicum, waar de inzittenden zijn aangehouden. De politie onderzoekt de zaak verder, waarvoor beide verdachten inverzekeringgesteld zijn.

Bosschenaar aangehouden voor diefstal/heling bromfiets

Sint Michielsgestel De politie heeft zaterdagmiddag op de Ruwenbergstraat een 18-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een bromfiets. De Bosschenaar zat als bijrijder op een bromfiets die op 31 maart in 's-Hertogenbosch werd gestolen. De bestuurder, een 19-jarige Bosschenaar wist te ontkomen. Zijn identiteit is bij de politie bekend en hem is telefonisch dringend verzocht zich te melden op het politiebureau aan de Vogelstraat. De bijrijder werd ingesloten voor verhoor. De bromfiets heeft de politie inbeslaggenomen voor sporenonderzoek en zal daarna teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar.

Veroorzaker verkeersongeval blijkt onder invloed van drugs

Helvoirt De politie heeft zaterdagochtend een 34-jarige automobiliste uit Rosmalen aangehouden op de N65 bij Helvoirt, waar ze een ongeval had veroorzaakt. Ze bleek onder invloed van drugs. Haar rijbewijs is ingevorderd. De vrouw reed op de N65 in de richting van Tilburg. Ter hoogte van de Achterstraat bij Helvoirt botste ze achterop de auto van een 40-jarige man uit Uithoorn. Bij hem in de auto zat zijn 12-jarige zoontje, die licht nekletsel opliep, maar niet naar het ziekenhuis hoefde. De 34-jarige vrouw is wel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd omdat ze erge wartaal sprak, vermoedelijk door het gebruik van de drugs. Bij haar is een bloedproef afgenomen die moet uitwijzen in welke mate zij onder invloed verkeerde. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

Man aangehouden voor vernieling auto

Veghel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 31-jarige man uit Veghel aangehouden voor vernieling van een auto op de Deken van Miertstraat. De 24-jarige eigenaar uit Veghel deed hiervan aangifte bij de politie. De politie heeft de verdachte even later op de Markt aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Ossenaar aangehouden voor mishandeling, vernieling en diefstal

Oss De politie heeft vrijdagavond een 29-jarige Ossenaar aangehouden voor mishandeling van zijn 28-jarige ex-vriendin uit Oss. De Ossenaar had zich met geweld de toegang tot haar woning verschaft waarbij hij haar geduwd en geslagen had. Ook vernielde hij binnen een deur en pakte haar mobieltje en portemonnee af. De politie was snel ter plaatse en trof de Ossenaar vlakbij de woning aan, waar hij is aangehouden. De vrouw kreeg haar mobieltje en portemonnee terug, maar miste een biljet van 50 euro. Het biljet zat bij de Ossenaar in zijn broekzak. De agenten namen de Ossenaar mee naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor verhoor.

Dronken automobilist rijdt door na aanrijding

Oss De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 45-jarige Ossenaar in zijn woning aangehouden. Hij was even daarvoor op de Schoolstraat met zijn voertuig tegen een geparkeerde auto aangereden en daarna doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De 41-jarige eigenaar van de beschadigde auto deed hiervan aangifte bij de politie. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Politie betrapt mannen met gestolen bromfiets

Vinkel De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden die een gestolen bromfiets bij zich hadden. De mannen zijn 19 en 20 jaar oud en komen respectievelijk uit 's-Hertogenbosch en Vinkel. De politie controleerde de mannen op de Vinkeloord waar ze met een auto met aanhanger op het fietspad stonden. In de aanhanger zagen de agenten een bromfiets liggen, verstopt onder doeken. De bromfiets bleek even daarvoor gestolen van de vlakbij gelegen camping. De 17-jarige eigenaar uit Oss deed hiervan aangifte bij de politie. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de bromfiets zaterdagmiddag aan de eigenaar teruggegeven.

Pool aangehouden voor vernieling

Haps De politie heeft zaterdagavond op de Schuttersweg een 28-jarige Pool aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en had op de Schuttersweg vernielingen aangericht in een woning in aanbouw. De 51-jarige eigenaar van de woning deed hiervan aangifte bij de politie die de Pool heeft aangehouden en ingesloten voor verhoor. De Pool bekende het feit en bleek bereid de schade te vergoeden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging

Haps De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Cuijk aangehouden voor bedreiging van een 21-jarige man uit Cuijk. De verdachte had op de Kerkstraat in Haps onenigheid gekregen met het slachtoffer en gedreigd dat hij zijn pistool zou pakken. Er werd geen wapen gezien tijdens de bedreiging. De politie trof de verdachte aan op de Hork in Cuijk en heeft hem gecontroleerd op verboden wapenbezit, maar heeft geen wapens aangetroffen. De verdachte is vervolgens aangehouden voor de bedreiging en ingesloten voor verhoor.

Regionale alcoholcontrole

Brabant-Noord De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op diverse locaties in de politieregio Brabant-Noord alcoholcontroles gehouden. Door 41 politiemensen zijn in totaal 1303 blaastesten afgenomen. Ongeveer 1 op de 75 verkeersdeelnemers bleek onder invloed van alcohol aan het verkeer deel te nemen. De politie heeft zeventien mensen aangehouden, zes van hen waren beginnend bestuurder. Van de zeventien is tegen zestien personen proces-verbaal opgemaakt, waarvan vier hun rijbewijs moesten inleveren.