Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontroles

Te veel alcohol bij 32 bestuurders

Regionaal, 22-04-2007 o In het weekeinde zijn op diverse plaatsen in de regio alcoholcontroles gehouden. Ook na de landelijk controles van de afgelopen week waren er nog een groot aantal bestuurders die met teveel alcohol op achter het stuur zaten.

Nijmegen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is door district Stad Nijmegen gecontroleerd op de Graafseweg en op een aantal wisselende locaties. In totaal hebben 1550 bestuurders een blaastest afgelegd. Daarvan bleken 24 bestuurders teveel gedronken te hebben. De zwaarste overtreding werd geconstateerd bij iemand die 900 ug/l blies. Dit komt ongeveer overeen met 2,1 promille.

Culemborg

In Culemborg is in de nacht van vrijdag op zaterdag op vier locaties gecontroleerd. Dit betrof de Daam van Dijkweg, de Vlinderlaan, het Chopinplein en de Rijksstraatweg. 413 bestuurders werkten mee aan een blaastest. Twee bestuurders scoorden boven de streep. Zij bliezen respectievelijk 410 en 560 ug/l.

Buren

Ook in Buren werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gecontroleerd. Op de Kornewal en de Tielseweg werden 570 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Twee van hen hadden teveel gedronken. Daarvan was één een beginnend bestuurder. Hij blies 290 ug/l.

Buren / Kerk-Avezaath

In verband met het lentefeest in Kerk-Avezaath is in de nacht van zaterdag op zondag gecontroleerd op de Tielseweg, eerst in Buren en later bij Kerk-Avezaath. 710 bestuurders mochten laten zien of ze teveel gedronken hadden. Dit bleek bij vier bestuurders het geval te zijn. De hoogste meting bedroeg 420 ug/l. Ook hierbij was een beginnend bestuurder die met 230 ug/l over de schreef ging.

De maximaal toegestane hoeveelheid alcohol is 220 microgram per liter uitgeademde lucht. Voor beginnend bestuurders ligt die grens al bij 90 microgram.
(03)