Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Gorssel - Automobilist onder invloed                      |

De politie heeft zaterdagavond (22/04) op de Veerweg in Gorssel een 21-jarige automobilist uit Zutphen aangehouden die onder invloed van alcohol reed.

De politie controleerde de man zaterdagavond rond 22.30 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht waar zijn alcoholpromillage werd vastgesteld op 0,44. Aangezien de man een beginnend bestuurder is, voor wie een maximaal toegestaan promillage van 0,2 geldt, kreeg de man een proces verbaal en een rijverbod.
|     |Terwolde - Snelheidscontroles op de Bandijk               |

Naar aanleiding van klachten van aanwonenden en gebruikers van de Bandijk in Terwolde over de hoge snelheid van auto's en motoren daar, heeft de politie hier het afgelopen jaar regelmatig snelheidscontroles gehouden. Met als resultaat dat er volgens aanwonenden nu merkbaar rustiger wordt gereden.

De klachten gaan over de snelheid van automobilisten tijdens de spits en van motorrijders tijdens het weekeinde. De Bandijk wordt veel gebruikt door schoolgaande jeugd en fietsers en wandelaars. Om de veiligheid van alle weggebruikers te vergroten, controleert de politie team Voorst, in samenwerking met het team verkeershandhaving, intensief op de Bandijk. De controles hebben als doel de verbetering van de verkeersveiligheid en een rustiger verkeersbeeld. Vanaf 1 april is 34 keer op snelheid gecontroleerd. Daarbij zijn in totaal 288 bestuurders geverbaliseerd. Uit reacties van aanwonenden blijkt dat er sinds de intensieve controles merkbaar rustiger wordt gereden. Om deze tendens vast te houden zal de politie met grote regelmaat op de Bandijk blijven controleren.

Einde berichten
---

---

---

---- --