Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 22 april 2007

Bredase aangehouden voor belediging agenten

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie aan de Gravenstraat een 26-jarige inwoonster van Breda aangehouden. Rond 05:45 uur werd bij de politie gemeld dat er een ruzie op straat plaats zou vinden tussen twee mannen en een vrouw. Toen agenten polshoogte gingen nemen was er van problemen geen sprake. De Bredase vond het wel nodig om de twee agenten, die kwamen om eventueel hulp te bieden, uit te schelden. De dienders werden een keer of tien uitgemaakt voor mongolen, waarop de vrouw werd aangehouden. Zaterdag mocht zij in de loop van de dag weer naar huis met een proces-verbaal voor belediging op zak.

Chaamse aangehouden voor winkeldiefstal

CHAAM: In een winkel aan de Brouwerij heeft de politie zaterdagmiddag een 54-jarige inwoonster van Chaam aangehouden. De vrouw was door winkelpersoneel betrapt op diefstal van enkele flessen sherry en levensmiddelen. De Chaamse is overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat zij nog 20 dagen gevangenisstraf moest ondergaan. De vrouw is ingesloten.

Jongen op gestolen bromfiets aangehouden

BREDA: Aan de Rithsestraat is zaterdagmiddag een 14-jarige jongen uit Breda aangehouden. Een Bredanaar, die onlangs aangifte had gedaan van diefstal van zijn bromfiets, zag de jongen rijden op zijn bromfiets en hield hem aan. Agenten hebben de Bredanaar aangehouden op verdenking van heling en overgebracht naar het bureau. Na verhoor is hij in de loop van de avond heengezonden. De politie onderzoekt de zaak. De bromfiets is teruggegeven aan de eigenaar.

Politie houdt twee verdachten aan tijdens gezellige stapavond

BREDA: Tijdens een druk bezochte en gezellige stapavond heeft de politie in het uitgaanscentrum van Breda in de nacht van zaterdag op zondag twee aanhoudingen verricht. Een 51-jarige inwoner van Breda en een 24-jarige Dussenaar werden meegenomen naar het bureau, nadat zij de openbare orde hadden verstoord. Het tweetal was uit een horecagelegenheid aan de Reigerstraat en het Kerkplein gezet, nadat zij zich daar vervelend hadden gedragen. Met een proces-verbaal mochten zij korte tijd later weer naar huis. Verder gingen twee wildplassers op de bon en kregen zes automobilisten een parkeerbon.

Over uitgaan in Breda

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Gesignaleerde vrouw aangehouden

CHAAM: Een 54-jarige inwoonster van Chaam is zaterdagavond op de Brouwerij aangehouden. Bij controle van haar naam bleek dat de vrouw nog stond gesignaleerd voor ruim 40 dagen gevangenisstraf. Zij is ingesloten in een politiecel.

Politie houdt beschonken automobilist aan

ETTEN-LEUR: Zaterdagavond rond 21:00 uur heeft de politie aan de Markt een 39-jarige motorrijder uit Etten-Leur aangehouden. Agenten controleerde hem toen hij straat inreed waar een gesloten verklaring van kracht is. De man bleek met een slok op zijn motor te rijden. Op het bureau blies hij een waarde van 695 ug/l op het
ademanalyseapparaat. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. Met een rijverbod van 8 uur is hij heengezonden.

Bromfietser gewond na verkeersongeval

BREDA: Bij een verkeersongeval op de kruising Teteringenstraat, Nieuwe Boschstraat is zondagmorgen een 17-jarige bromfietser uit Terheijden gewond geraakt. De jongen reed over de Wilhelminasingel in de richting van de Oranjesingel en kwam bij het oprijden van de kruising in aanrijding met een taxi die over de Nieuwe Boschstraat de kruising op kwam rijden. De bromfietser droeg geen helm en is met letsel aan zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. Verkeersongevalanalisten van de politie hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. In het ziekenhuis heeft een arts een bloedmonster genomen van de man uit Terheijden. De politie vermoedt dat hij tijdens het ongeval onder invloed van alcohol verkeerde.

Auteur: Henk Snepvangers