Ministerie van Defensie

20-04-2007 12:53

F-16 VERSLAAT SPYKER BOLIDE

Foto: Hennie Keeris (Ministerie van Defensie) - Spectaculair!

Een F16-straaljager van de Koninklijke Luchtmacht heeft vrijdagmiddag op vliegbasis Volkel een sprintje getrokken met een Nederlandse formule 1-bolide van Spyker. Vanwege het overlijden van korporaal Cor Strik eerder op de dag, werd de bijeenkomst sober gehouden.

Kolonel Schnitger, commandant van de vliegbasis, stond in zijn openingstoespraak van het Full Throttle Event stil bij de omgekomen collega in Afghanistan. De vlieger en de monteurs droegen een rouwband.

De race over een kilometer tussen vlieger Ralph Aarts en coureur Christian Albers oogde spectaculair, maar was binnen enkele seconden beslist. De Spyker met 700 pk werd na een korte voorsprong ingehaald door de F16. Aarts was met halve seconde verschil winnaar van de race over de vliegbaan. Voor hem was er een grote fles champagne, maar deze werd niet ontkurkt. Ook de champagne die klaarstond voor de genodigden werd niet uitgeschonken.

Foto: Hennie Keeris (Ministerie van Defensie) - Voor de start nog even een onderonsje tussen de twee sportieve concurrenten klik voor vergroting
Het Full Throttle Event was voor de luchtmacht nadrukkelijk een wervingsactiviteit. Het krijgsmachtdeel heeft grote behoefte aan vliegers en luchtvaarttechnici.

Gerelateerde links:
F-16 ontmoet Spyker bolide