Politie Zeeland


---

Z-1505-2007 Winkeldief aangehouden
Omstreeks 14.38 uur zaterdagmiddag werd in Terneuzen, in een supermarkt aan de Lorentzlaan, een winkeldief betrapt door een winkelende meneer.
De getuige zag dat de man spullen onder zijn jas stopte. De getuige is toen een kassiere gaan waarschuwen en op dat moment liep de verdachte de winkel uit. Hij gaf zijn gestolen goederen over aan een vrouw die op haar fiets sprong en wegreed. De verdachte man, een 57-jarige Terneuzenaar, is aangehouden en overgedragen aan de Zeeuwse politie. Hij bleek een pot koffie en een zak snoep te hebben gestolen. De pot koffie had hij nog onder zijn jas, de zak snoep had hij, als cadeautje, aan de vrouw gegeven. Hij verklaarde zijn goederen alsnog te willen betalen aan de supermarkt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij mag zich binnenkort verantwoorden voor een rechter. De vrouw is nog niet opgespoord.

Z-1506-2007 Slingerende Belg is rijbewijs kwijt
Rond 19.15 uur zaterdagavond reed een Belgische personenauto over de Guido Gezellestraat in Terneuzen.
Omdat de auto zich nogal slingerend voortbewoog besloten surveillerende agenten de auto eens te controleren. Zij lieten de auto stoppen en vroegen de bestuurder van de auto te blazen. Dit deed hij en uit de test bleek dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Het rijbewijs van de 42-jarige man uit Gent is ingevorderd.

Z-1507-2007 Rijbewijs ingenomen van beginnend bestuurder
Omstreeks 04.05 uur vannacht werd het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige man uit Sluis.
Agenten zagen de man rijden over de Provinciale weg in Retranchement. Zijn auto voerde (verboden) showverlichting en de snelheid waarmee de auto reed lag 32 kilometer per uur te hoog. Hij reed 112 waar 80 is toegestaan. Toen de man een blaastest moest ondergaan bleek dat hij zich voor wat dat betreft ook al niet aan de verkeersregels gehouden had. Hij had zeven keer meer gedronken dan is toegestaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Voor de snelheidsovertreding kreeg hij een bekeuring en hij kreeg een waarschuwing voor het voeren van de showlichten.

O-1508-2007 Camper over de kop in Wemeldinge
Vanmorgen vroeg omstreeks 05.36 uur kreeg de politie een melding dat er op de Westelijke Kanaalweg in Wemeldingen een auto over de kop was geslagen.
Na enige tijd zoeken vonden de agenten de camper op het fietspad net voor de Postbrug. De camper bleek total loss. Van een getuige kwam toen de melding dat de twee inzittenden naar het ziekenhuis waren gebracht door een Duitse passerende automobilist. De brandweer kwam nog ter plaatse om de camper te beveiligen, omdat er gasflessen aanwezig waren in het voertuig. De inzittenden zijn later in het ziekenhuis in Goes aangetroffen. Zij hebben daar hun verklaringen afgelegd. De inzittende, een 27-jarige Goesenaar, is met een gebroken schouder opgenomen in het ziekenhuis. De (vermoedelijke) bestuurder, een 48-jarige Goesenaar, heeft een wervelbreuk opgelopen. Hij heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten. Van beide betrokkenen is het vermoeden dat zij hadden gedronken. Wie er precies heeft gereden is nog niet duidelijk. De 27-jarige verklaart dat de 48-jarige heeft gereden en de 48-jarige verklaart dat de 27-jarige heeft gereden. De politie gaat de zaak verder onderzoeken.

---- --