Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/04)

OOSTERHOUT NB, 22 april 2007

Trio opgepakt na openlijke geweldpleging

WAALWIJK: Drie jongens zijn door de politie gearresteerd op verdenking van openlijke geweldpleging. Agenten kregen zaterdag 21 april rond
03.30 uur melding dat jongeren vernielingen pleegden op het Vredesplein. Binnen enkele minuten waren de agenten ter plaatse en zagen hoe het Vredesplein bezaaid lag met planten die uit de aanwezige bloembakken getrokken waren. Omstanders wezen hen in de richting van de verdachten.

Van afstand zagen de agenten hoe de jongens springende bewegingen maakten op een aantal fietsen, die plat op de grond lagen. Op hun route lagen her en der fietsenrekken en fietsen op de rijbaan en het trottoir die daar kennelijk waren neergegooid.

Bij het zien van de politie vluchtte het trio verschillende kanten op, maar even later er twee van hen worden ingerekend. Het ging om een
19-jarige inwoner van Tilburg, een 18-jarige inwoner van Beegden. Een
17-jarige jongen uit Waalwijk is de volgende dag op het politiebureau ontboden en vervolgens aangehouden. Alle drie de verdachten legden een bekentenis af.

Twee verdachten aangehouden na diefstal in café

OOSTERHOUT: In de nacht van vrijdag 20 april op zaterdag 21 april, kort na middernacht, arresteerde de politie twee mannen op verdenking van diefstal. Het misdrijf vond plaats in een café aan de Leijsenhoek en kwam aan het licht toen een van de bezoekers zijn autopapieren, dartpijltjes en een CD miste. De spullen waren uit zijn jas gestolen. Aan de hand van verklaringen van getuigen bleek al snel dat twee andere stomdronken bezoekers voor de diefstal verantwoordelijk waren. De politie werd erbij gehaald en de arrestatie van het duo volgde. Het gaat twee manen van 25 en 26 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Ze hebben allebei de Poolse nationaliteit. De twee verdachten zijn ingesloten en na ontnuchtering verhoord. In de loop van de volgende dat zij ze, toen het onderzoek was afgerond, weer in vrijheid gesteld. De buit is inmiddels weer terug naar de rechtmatige eigenaar, die vanzelfsprekend aangifte heeft gedaan. De café-eigenaar heeft beide verdachten een toegangsverbod voor zijn café gegeven.

Proces-verbaal voor verboden wapenbezit

OOSTERHOUT: Een 19-jarige inwoner van Oosterhout kreeg in de nacht van vrijdag 20 april op zaterdag 21 april proces-verbaal vanwege overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De man had in het uitgaanscentrum van Oosterhout een verboden wapen op zak. Surveillerende agenten zagen dat hij een ploertendoder bij zich had.

Een ploertendoder is een verende en uitschuifbare staaf met een verzwaard (vaak loden) uiteinde, waarmee rake tikken kunnen worden uitgedeeld. Het wapen werd in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden en ingesloten.

Krantenbezorgster (13) lastig gevallen

RAAMSDONK: Een 13-jarige meisje meldde dat ze vrijdagavond 20 april lastig gevallen was door een volwassen man. Het slachtoffer was bezig met haar krantenwijk in Raamsdonk toen een onbekende man de voordeur opende. De man sprak haar aan en stelde voor om samen sex te hebben. Toen het meisje dat niet wilde, zei de man dat hij best bereid was om haar in ruil daarvoor geld te betalen. Het kind raakte overstuur, vluchtte weg en waarschuwde haar ouders. Daarna werd ook de politie ingeschakeld. De verdachte, een 63-jarige man uit Raamsdonk, is meteen daarna gearresteerd. De man legde tijdens het verhoor een bekentenis af. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt beroving

OOSTERHOUT: De politie onderzoekt de beroving van een 18-jarige Oosterhout. Het misdrijf vond plaats op zaterdag 17 april rond 01.30 uur plaats in het Slotpark aan de Ridderstraat.
Het slachtoffer werd daar door drie nog onbekende personen belaagd. Nadat hij een kopstoot kreeg, volgde de bedreiging met een mes. Onder bedreiging van het mes gaf het slachtoffer vervolgens zijn mobiele telefoon en portemonnee af. Daarna gingen de daders er vandoor, Het slachtoffer deed aangifte gedaan, waarna ook twee getuigen zijn verhoord. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar deze beroving. Uiteraard kan de politie de hulp van het publiek goed gebruiken. De politie is dan ook benieuwd of er mensen iets verdachts hebben gezien in het Slotpark en directe omgeving vóór of na de beroving. Alle tips zijn welkom op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Geen crossers is natuurgebied Vrachelseheide

OOSTERHOUT: De politie en de Koninklijke Marechaussee surveilleerden zondagmorgen 22 april met motoren en jeeps in het bosgebied van de Vrachelseheide. Dit naar aanleiding van klachten van omwonenden en recreanten dat in het gebied, dat voornamelijk militair terrein is, veel overlast veroorzaakt wordt door crossers. De controle duurde van
08.00 tot 12.00 uur maar er werden dit keer geen crosser gesignaleerd. Wel waren er veel sporters en recreanten op de been. De komende tijd volgen er overigens meer controles. De reden van de controles is ook gelegen in het feit dat grondbroeders actief zijn en het feit dat wilde planten ontluiken. Mede een actie ter bescherming van de natuur dus.

Auteur: Jeroen Steenmeijer