Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Techniek zit Renger van der Zande dwars

HOCKENHEIM 22 APRIL 2007 - Wat hoopvol leek te starten eindigde in een desillusie voor Renger van der Zande. Op de starting grid van de tweede race van de F3 Euro Series op het zeer drukke Hockenheim, begaf de oliekoeler van Renger's Formule 3 Dallara het. Het veld, met de eerste 8 in omgekeerde volgorde, ging zonder de Vliegende Hollander van start.

Het Nederlands/Italiaanse kamp stond aan de grond genageld toen het Formule 3 peloton langs kwam zonder Renger. Zijn monteurs waren nog snel een gebroken oliekoelerleiding aan het vervangen. Met Yelmer Buurman aan kop en daarachter Grosjean, Buemi en Jakes was de strijd in volle gang. Na vijf ronden ging Renger uiteindelijk de baan op, voornamelijk voor de psychologie en het publiek. Hij draaide onderwijl nog de vijfde snelste tijd, wat vooral goed was om de frustratie even weg te werken.

De strijd voorin was spectaculair met als uiteindelijk podium:
01. Romain Grosjean, ASM Formula 3. 40.39.8
02. Yelmer Buurman, Manor Motorsport, + 4.8s
03. Sebastien Buemi, ASL Mücke Motorsport, + 5.4s

RENGER VAN DER ZANDE: "Dit was even goed @#$%. Met z`n allen werk je keihard en dan slaat op het 'moment supreme' de pechduivel toe. Het defect in de oliekoeler was een technisch probleem dat soms optreed als gevolg van vibraties in de auto. Ik heb dit weekend in ieder geval voor mijzelf bewezen dat ik hard kan gaan in de F3 Euro Series. Daar doe ik het op dit moment maar even mee. Volgende keer vlammen we weer!"

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564, media@insightf1.com)