Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 22 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 22-04-2007

Met onder meer: huiselijk geweld, brandstichters en aanhouding geweldplegers.

Huiselijk geweld

Purmerend, vrijdag 20 april 2007.

(1)De politie heeft een 31-jarige vrouw aangehouden als verdachte van het plegen van huiselijk geweld. De vrouw zou al jaren een drankprobleem hebben en daarbij naar haar echtgenoot en anderen gewelddadig worden. Nu zij de man in zijn arm zou hebben gebeten werd de verdachte door de politie aangehouden. Hierbij moest wel enig gepast geweld worden gebruikt want de vrouw verzette zich hevig tegen de agenten. Zij werd geboeid naar het politiebureau gebracht en ingesloten.

(2)Een 24-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden als verdachte van mishandeling van zijn moeder en zus. De man zou cocaïne hebben gebruikt en geld van zijn moeder hebben geëist waarna een worsteling zou zijn ontstaan. De zus greep in en raakte hierdoor ook in het gevecht betrokken. De man werd ingesloten. Hij gaf later in verhoor toe dat zijn agressie mogelijk door een combinatie van drugs en alcohol was veroorzaakt. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de verdachte werd heengezonden.

Man bezeert zich bij inbraak

Assendelft, zaterdag 21 april 2007, 01:07 uur.

Een 20-jarige man uit Assendelft is door de politie aangehouden als verdachte van een inbraak aan de Dorpsstraat. Bij een drogisterij was een kei door het raam van de toegangsdeur gegooid. Uit een opengebroken kassalade werd vervolgens geld ontvreemd. In de winkel werden bloedsporen aangetroffen waaruit viel af te leiden dat de inbreker zich aan het glas had verwond. Na een onderzoek in de omgeving en verklaringen van getuigen werd in het ziekenhuis in Zaandam bij de Eerste Hulp de Assendelver aangehouden. Hij was behandeld aan een diepe snee in zijn hand en had geld en waardebonnen bij zich die vermoedelijk afkomstig waren uit de drogisterij. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Vernielers

Zaandam, vrijdag 20 april 2007, 20:40 uur.

De politie heeft op aanwijzingen van een getuige twee jongemannen van 18 en 19 jaar oud en een meisje van 17 jaar, allen woonachtig in Zaandam, aangehouden als verdachten van vernieling. Een getuige had gezien dat er een brievenbus werd vernield. Ook liep er een autoband leeg toen het groepje net voorbij het geparkeerde voertuig was gelopen. In de schoen van de 19-jarige werd een mes gevonden met rubbersporen aan het lemmet. Het drietal werd ingesloten. De volgende dag bleek dat het meisje niet betrokken was bij de vernielingen. Zij werd als getuige gehoord en in vrijheid gesteld. Uit onderzoek bleek dat de 18-jarige de brievenbus had vernield en de ander de autoband had lek gestoken. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichters

Landsmeer, zaterdag 21 april 2007, 01:51 uur.

Twee jongens uit Landsmeer van 17 en 16 jaar oud zijn door de politie aangehouden als verdachten van brandstichtingen. De politie werd gealarmeerd omdat een blokhut in de Vogelwikkestraat in de brand zou zijn gestoken. Eerder op de avond waren twee jongens gezien bij een schuttingbrand achter een woning op de Zultestraat. Aan de hand van signalementen kon het tweetal worden aangehouden. Zij werden ingesloten en in verzekering gesteld. In Landsmeer waren meerdere brandjes gesticht in stapels oud papier die in de loop van de zaterdag opgehaald zouden worden. Op de M.L. Kingstraat en Nijenrode gingen hoopjes papier in de brand. Op de Marskramer werden coniferen met een stapel kranten in de brand gestoken. De 55-jarige eigenaar van de bomen liep brandwonden op bij het blussen van de brand. De verdachten bekenden enkele brandstichtingen na aanvankelijke ontkenningen. Na sporenonderzoek worden zij verder verhoord.

Agressief

Zaandam, zaterdag 21 april 2007, 04:11 uur.

De politie heeft een in Maastricht woonachtige 26-jarige man aan gehouden die even eerder een horecagelegenheid aan de Zuiddijk was uitgezet omdat hij zich daar agressief zou hebben gedragen. Eenmaal buiten zou hij ruiten van de toegangsdeur hebben vernield. Na arriveren van de agenten bleef de onder invloed van alcohol verkerende man zeer agressief en bedreigend naar de portiers. Hij werd aangehouden en ingesloten.

Beroofd

Zaandam, zondag 22 april 2007, 02:45 uur.

Een 19-jarige Amsterdammer meldde bij de politie dat hij onder bedreiging van een mes geld had moeten afgeven. Een en ander zou gebeurd zijn in een horecagelegenheid aan de K. Kanstraat. De dader zou door een portier de zaak zijn uitgezet. Een agent wist de verdachte, een 20-jarige Zaandammer, snel te achterhalen. De stevig onder invloed verkerende man werd aangehouden en ingesloten.

Meisjes geslagen

Zaandam, zondag 22 april 2007, 03:14 uur.

Een 17-jarige Zaandammer en zijn 16-jarige buurmeisje zijn door de politie aangehouden nadat zij een meisje had geslagen. Surveillerende agenten zagen dat de man voor een horecagelegenheid op de K. Kanstraat met zijn vuist een meisje sloeg. Omstanders werkten de man al naar de grond en hij werd geboeid naar het politiebureau gebracht waar bleek dat vermoedelijk dezelfde jongeman eerder nog twee meisjes had geslagen. Het buurmeisje had bij het opstootje ook enkel klappen uitgedeeld omdat zij door een meisje zou zijn geduwd. Het tweetal werd in de loop van de ochtend na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding geweldplegers

Purmerend, zondag 22 april 2007, 04:33 uur.

De politie heeft drie Purmerenders van 16 (2) en 17 jaar oud aangehouden als verdachten van mishandeling van een 31-jarige plaatsgenoot. De man liep op de Hoogstraat nabij de kruising met de Nieuwstraat en werd om onbekende reden door een groep jongeren geschopt en geslagen. De man werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij met onder meer verwondingen aan het hoofd ter observatie werd opgenomen. Aan de hand van door een getuige opgegeven signalementen konden agenten even later het drietal aanhouden. Zij werden als verdachten van openlijke geweldpleging en mishandeling ingesloten en in verzekering gesteld. De recherche verwacht binnenkort de rest van de groep aan te houden.

Inbraak supermarkt

Zaandam, zondag 22 april 2007, 03.38 uur.

Na een inbraakalarm bij een supermarkt aan de Drielse Wetering stelden agenten een onderzoek in. De schuifdeuren aan de voorzijde waren opengebroken. Bij de infobalie waren beveiligingen onklaar gemaakt en lades geopend. Een nog onbekende hoeveelheid rookwaren zijn verdwenen. Men is vermoedelijk door een nooddeur vertrokken. Een sporenonderzoek wordt ingesteld door de afdeling Forensische Opsporing.