Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Share Dimension Groningen stap dichter bij de landstitel

Share Dimension Groningen is een stap dichter bij zijn eerste landstitel gekomen. In de achtste ronde van de meesterklasse won Share Dimension krap van degradatiekandidaat SMB. Het werd 6-4. HSG is de enige overgebleven concurrent, maar de ploeg uit Hilversum lijkt op zijn zoveelste tweede plaats af te stevenen. Om geen kans uit handen te geven werd SO Rotterdam ruim verslagen met 7½-2½.

Onderaan viel de eerste beslissing. Zukertort Amstelveen degradeerde na een 4-6 nederlaag tegen ESGOO. Omdat LSG van Utrecht won is SMB nu de belangrijkste gegadigde voor de tweede degradatieplaats. In de slotronde moet het team uit Nijmegen het opnemen tegen HSG. Share Dimension Groningen staat op de slotdag met Homburg Apledoorn (nu derde) nog een pittige tegenstander te wachten.

Het Witte Paard uit Sas van Gent keerde terug naar de meesterklasse. In de eerste klasse B werden tot nu toe alle wedstrijden gewonnen.
---

Verslagen van de achtste ronde van de KNSB-competitie

Op zaterdag 21 apirl werd de achtste ronde van de KNSB-competitie 2006-2007 gespeeld. Op de websites van verenigingen zijn weer verschillende interessante verslagen verschenen. Hieronder een overzicht.

Me: een verslag van LSG - Utrecht.

1A: een verslag van LSG 2 - Utrecht 2.

2B: een verslag van LSG 3 - De Wijker Toren. 2D: een verslag van De Pion - Venlo.

3C: een verslag van Doetinchem - Heemsteedse SC.
3D: een verslag van Kennemer Combinatie 2 - Botwinnik. 3E: een verslag van LSG 4 - Utrecht 4.

---