Politie Gelderland-Zuid

Twee mannen omgekomen in koelcel

Horssen, 22-04-2007 o Op een fruitbedrijf aan de Middenweg in Horssen zijn zondagavond twee mannen omgekomen nadat ze in een zuurstofarme koelcel waren geklommen. De mannen hebben de Poolse nationaliteit.

Zondagavond werden de hulpdiensten gewaarschuwd dat op het bedrijf twee Poolse werknemers in een koelcel waren geklommen. Beide mannen vertoonden geen teken van leven meer. Ambulancedienst en politie waren snel ter plaatse. Ook de traumaheli werd vanuit Nijmegen aangestuurd. Nadat de mannen uit de koelcel waren gehaald is door ambulancepersoneel en politieagenten direct begonnen met het reanimeren van de slachtoffers. Nadat geruime tijd was geprobeerd te reanimeren moesten de pogingen helaas zonder resultaat worden gestaakt. De mannen, 30 en 34 jaar oud, waren overleden.

Door zowel de Technische Recherche als de arbeidsinspectie is ter plaatse een onderzoek ingesteld. De koelcel is een zogenaamde zuurstofarme cel. Daarin is het zuurstofgehalte zo laag dat het niet mogelijk is om daarin langer als enkele minuten te overleven. De beide mannen moesten hier van op de hoogte zijn. De mannen zijn door een luik aan de bovenzijde in de koelcel geklommen, vermoedelijk om appels te pakken. Blijkbaar zijn ze toch door het zuurstoftekort verrast. (03)