Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

DJ Michiel Veenstra naar Noordpool

20-03-2007

3FM DJ Michiel Veenstra gaat van 23 tot en met 27 april vanaf de Noordpool uitzenden. Om mee te mogen naar het Climate Change College basecamp in Longyearbyen Spitsbergen moest Veenstra 10.000 'virtuele' expeditieleden werven die het initiatief van Noordpool.FM ondersteunen. Dit aantal is met 10.792 expeditieleden ruim gehaald. Het ministerie van VROM ondersteunt de expeditie.

Noordpool.FM gaat kijken hoe het gesteld is met het broeikaseffect op de pool en wat Nederland kan doen om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de klimaatveranderingen. Het hoogtepunt van de week wordt de uitzending vanaf de geografische Noordpool op vrijdag 27 april.

De voorbereidingen op de expeditie naar de Noordpool zijn te volgen op 3FM van 7 tot 10 s avonds en via http://www.noordpool.fm. Luisteraars kunnen zich nog steeds aanmelden als expeditielid. Bovendien kunnen ze sparen voor Poolpunten en zo leuke prijzen winnen. Noordpool.FM is een project van 3FM, NPS, VROM, de Nationale Klimaatcampagne HIER en Ben & Jerrys Climate Change College.

De uitzendingen vanaf de Noordpool vinden plaats van 23 tot en met 27 april vanuit het college basecamp in Longyearbyen Spitsbergen. Noordpool.FM zal het eerste station zijn dat live vanaf de Noordpool gaat uitzenden. De pooluitzendingen zijn te volgen op radiozender 3FM, via videoreports en via de weblog op de site van Noordpool.FM.

Zie ook


Zie het origineel


* Dossier Klimaatverandering

* Noordpool FM: http://www.noordpool.fm