ABVAKABO FNV

Bijeenkomst or's Gehandicaptenzorg over arbeidsinspectie

Na de succesvolle bijeenkomst van 17 januari 2007 waar uitvoerig werd gesproken over de wijzingen in de arbo-wet komt er een vervolg. Op maandag 23 april 2007 vindt er een bijeenkomst plaats in De Witte Vosch in Utrecht van 13.30 uur tot 16.00 uur. Ingegaan wordt op de rol van de arbeidsinspectie. Ook zal het gaan over de nieuwe cao Gehandicaptenzorg.

Ontwikkelingen arbo

De heer Jacques van der Pols van de arbeidsinspectie zal spreken over de ontwikkelingen op het gebied van arbeidsomstandigheden. Daar bij zal hij ingaan op de brochure arbeidsomstandigheden van het ministerie. In de brochure worden de belangrijkste arbeidsrisico's in de branche gehandicaptenzorg beschreven. Ook is in de brochure opgenomen de wijze waarop de Arbeidsinspectie de instellingen inspecteert. Uiteraard is er de mogelijkheid de heer Van der Pols vragen te stellen.

Cao

Daarnaast zal informatie worden gegeven over de nieuwe cao gehandicaptenzorg. De onderhandelingen zijn nog aan de gang. De werkgevers en de vakbonden verwachten binnenkort een resultaat. Daarmee is er een nieuwe cao vanaf 1 april 2007. De wijzigingen en met name de rol van de ondernemingsraad in de nieuwe cao zal worden besproken.

De bijeenkomst staat open voor alle leden van ondernemingsraden in de gehandicaptenzorg. De toegang is kostenloos en aanmelden is niet nodig.

Voor informatie kunt u mailen naar . Daar kunnen desgewenst ook onderwerpen worden voorgesteld. De leden van ABVAKABO FNV, lid van een ondernemingsraad zijn reeds op 28 februari via de electronische nieuwsbrief geïnformeerd over deze bijeenkomst.

Ook als ondernemingsraad in het vervolg de electronische nieuwsbrief ontvangen? Mail naar .