Gemeente Epe


Inloopavond voorontwerp-bestemmingsplannen "Bedrijventerrein Kweekweg" en "Geluidszone Kweekweg"

Op maandag 23 april 2007 organiseert de gemeente Epe van 19.00-20.30 uur een inloopavond in de Eper Gemeentewoning aan de Stationsstraat 25 in Epe. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden even binnenlopen en informatie krijgen over de voorontwerp-bestemmingsplannen "Bedrijventerrein Kweekweg" en "Geluidszone Kweekweg". Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. Het voorontwerp-bestemmingsplan "Bedrijventerrein Kweekweg" omvat de planologische regeling voor het gebruik van de gronden en gebouwen op het huidige bedrijventerrein Kweekweg. Ook is in dit plan de zuidelijke en oostelijke uitbreiding van het bedrijventerrein opgenomen. In het voorontwerp-bestemmingsplan "Geluidszone Kweekweg" wordt de geluidszonering van het bedrijventerrein Kweekweg vastgesteld en aangepast.

Voor de zuidelijke en oostelijke uitbreiding van het industrieterrein geldt dat met het bestemmingsplan de kaders voor de toekomstige invulling worden vastgelegd. Door de uitbreiding zullen nieuwe en bestaande bedrijven de gelegenheid krijgen om zich te vestigen op een goede locatie binnen de gemeente. Belangrijke elementen bij de planontwikkeling zijn dat de Dorpsche beek zichtbaar aan de rand van het bedrijventerrein wordt gelegd en dat er een fietspad langs de beek wordt aangelegd. Dit fietspad heeft naast een toeristische ook een functionele functie als het gaat om het fietsvriendelijk verbinden van Epe zuid met de Oenerweg.

Voorontwerp-bestemmingsplan
Het plangebied omvat het hele bedrijventerrein Kweekweg inclusief de uitbreiding. De plangrenzen zijn afgestemd op de bestemmingsplannen "Ontsluitingsweg", "Buitengebied", "Centrum Epe" en het voorontwerpbestemmingsplan "Epe-Zuid".

Inspraak
Inspreken op het plan is mogelijk van 11 april tot en met 22 mei 2007. Belangstellenden kunnen hun schriftelijke inspraakreactie tijdens deze periode indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Verder organiseert de gemeente Epe op maandag 23 april 2007 van 19.00- 20.30 uur een loopavond in de Eper Gemeentewoning aan de Stationsstraat 25 in Epe.

Met vragen kunnen inwoners van de gemeente op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur terecht bij de heer A. Dickhof of de heer M. Rixten, afdeling Strategie & Ontwikkeling op telefoonnummer (0578) 67 87 87.