Gemeente Geldrop-Mierlo


BUURTBIJEENKOMST COEVERING WEST OP 23 APRIL

De gemeente organiseert op maandag 23 april om 19.30 uur in wijkgebouw het Oranjeplein een buurtbijeenkomst voor de bewoners van de buurt Coevering West: dat wil zeggen de straten Roelantlaan, Ritsaartlaan, Reinoutlaan en Clarisselaan. Deze buurt is als pilot aangewezen voor het project `Woon- en leefomgeving".

De buurtbewoners en de organisaties die relaties hebben met (de bewoners van) deze buurt hebben een uitnodiging ontvangen. Zij kunnen zich nog tot en met woensdag 11 april aanmelden voor deelname aan de buurtbijeenkomst. Dit kan door contact op te nemen met Janine Mans van de afdeling Bestuurszaken en Veiligheid. Zij is bereikbaar via mailadres: j.mans@geldrop-mierlo.nl of telefoonnummer: (040) 289 38 37. Ook voor meer informatie over het project kunt u bij haar terecht. Daarnaast is er een folder over het project Woon- en leefomgeving beschikbaar in het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis.

PROJECT WOON-EN LEEFOMGEVING

De gemeente vindt het belangrijk dat u fijn en veilig woont in uw buurt. Daarom willen we samen met de buurtbewoners de woonomgeving veiliger en aantrekkelijk maken. Om dat te bereiken is het project `Woon- en leefomgeving" gestart. Aan het project ligt de gedachte "Niet alleen halen maar ook brengen" uit het coalitieprogramma ten grondslag. Er wordt samengewerkt om de woonomgeving niet alleen vóór maar ook mét de buurtbewoners veiliger en aantrekkelijker te maken. Het project richt zich op kleinere delen van de gemeente, op de buurten. Wethouder Maasakkers is binnen het college aangewezen als coördinerend portefeuillehouder voor het project "Woon- en leefomgeving".

PILOTBUURT COEVERING WEST

Sinds begin februari is de gemeente met een aantal vertegenwoordigers uit die pilotbuurt aan de slag gegaan. Vanuit de buurt zijn drie huurdersbelangenvertegenwoordigers van Woonbedrijf en een vertegenwoordiger van wijkoverleg Coevering 2000 betrokken. Daarnaast nemen ook vertegenwoordigers van de Brede Welzijns Instelling, de politie en diverse gemeentelijke afdelingen deel aan dit overleg. In het buurtoverleg is een beschrijving van de buurt gemaakt, ook wel "buurtscan" genoemd.

Uiteindelijk zijn alle buurtbewoners belangrijk voor het project. Zij kennen de buurt het beste! Er wordt een buurtbijeenkomst georganiseerd waarin de buurtbewoners kunnen aangeven wat er allemaal goed is in de buurt. Maar ook wat zij missen in de buurt, hoe dingen anders kunnen en hoe ze daar zelf aan kunnen meewerken. Na de buurtbijeenkomst wordt in het buurtoverleg bekeken welke acties opgepakt moeten worden, welke problemen moeten worden opgelost, wie daarbij een rol kan spelen en op welke termijn dit moet gebeuren. Deze afspraken leggen we vast in een buurtcontract.