Gemeente Waalwijk Extra themabijeenkomst beleidsnotitie Buitengebied

Op 23 april staat het thema recreatiepark De Spranckelaer centraal

Na de gemeentelijke herindeling in 1997 moest de gemeente Waalwijk noodgedwongen werken met ongeveer tachtig, verouderde bestemmingsplannen. Daarom heeft de raad besloten het aantal plannen terug te brengen, te actualiseren, digitaal beschikbaar en vooral toegankelijker te maken voor de burger.
Na Woonwijken is het Buitengebied het tweede nieuwe bestemmingsplan van de gemeente Waalwijk binnen dit project. Het college is onlangs akkoord gegaan met de concept-beleidsnotitie Buitengebied. In de beleidsnotitie zijn alle relevante beleidsthemas uitgewerkt die nodig zijn voor een nieuw bestemmingsplan Buitengebied. In maart is het inspraaktraject gestart met een viertal themabijeenkomsten (natuur, recreatie, wonen en werken, landbouw). Daarnaast is de concept-beleidsnotitie Buitengebied met ingang van vrijdag 16 maart 2007 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage gelegd.

Vanwege de grote belangstelling is een extra themabijeenkomst gepland over het recreatiepark De Spranckelaer op 23 april 2007, aanvang 19.30 uur in Zidewinde.

De gebruikers/eigenaren van het recreatiepark hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Overige belangstellenden kunnen zich aanmelden bij mevr. T. van Dalen, tel: 0416-683785 of email: tvandalen@waalwijk.nl .

Samenvatting concept-beleidsnotitie
De samenvatting en de complete versie van de concept-beleidsnotitie zijn te downloaden op www.waalwijk.nl. Zie onder Waalwijk werkt aan Buitengebied of kijk op Actueel/Projecten/Buitengebied. De samenvatting is ook op te vragen bij mevrouw T. van Dalen van de gemeente Waalwijk, tel: 0416-683785 of email: tvandalen@waalwijk.nl

Inspraak
Tijdens de termijn van terinzagelegging (16 maart 2007 27 april 2007) kan iedereen een reactie indienen bij het college van Waalwijk (bij voorkeur schriftelijk, postbus 10150, 5140 GB Waalwijk).

Vervolgprocedure en meer informatie
Om de reacties zorgvuldig te verwerken is de eerste helft van 2007 gereserveerd. Na de vakantieperiode stellen we de raad voor om de beleidsnotitie vast te stellen. Dit voorstel bevat ook een overzicht van alle reacties en eventuele wijzigingen in de notitie. In de tweede helft van 2007 start de gemeente met het uitwerken van de vastgestelde beleidsnotitie tot een bestemmingsplan Buitengebied. Naar verwachting gaat het plan in 2008 in procedure.

Publicatie datum 04-04-2007