Gemeente Arnhem

Presentatie Life for live voorstellen (16-04-07) Maandagavond 23 april voorafgaande aan de raadsvergadering presenteren twee groepen jongeren hun Life for live voorstel aan de gemeenteraad. Dinsdag 24 april zal de voorzitter van de jury bekend maken wie de prijs van 5000 euro gewonnen heeft.

Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad van Arnhem jongeren opgeroepen een Life for Live voorstel in te dienen. Het voorstel moest over een activiteit gaan waarin de kennismaking van jongeren met elkaar, met elkaars cultuur en met elkaars muziek centraal staat. Deze oproep heeft twee voorstellen opgeleverd die maandag 23 april om 19.00 uur voorafgaande aan de raadsvergadering worden gepresenteerd. Het eerste voorste heet: Landenquiz en is afkomstig van de stichting Ameel. Het doel van dit voorstel is scholieren kennis te laten maken met de herkomstlanden van hun Arnhemse schoolgenoten. Het tweede voorstel heet Challenge each other out en is ingediend door Dairon Scorea, Claire Schlechta en Sidney Monkau. Doel van dit voorstel is om via entertainment (een show) jongeren een kijk op verschillende culturen te geven en verschillende soorten muziek aan te bieden.

Een jury, samengesteld uit raadsleden, beoordeelt de twee voorstellen. De jury wordt voorgezeten door Jan de Wit, fractievoorzitter van D66. Op dinsdag 24 april wordt bekend gemaakt welk project gewonnen heeft en de 5000 euro krijgt om het voorstel daadwerkelijk uit te voeren