Gemeente Putten

Câmpia Turzii en Turda

Gemeentearchief Putten op website gemeente Putten (18-04-2007)


---

Putten, 18 april 2007

Maandag 23 april 2007 om 13.30 uur zal burgemeester mr. B.J. van Putten het startsein geven voor ontsluiting van het Gemeentearchief Putten via deze website. Bezoekers kunnen hier informatie vinden over de geschiedenis van Putten, een overzicht van archieven in het gemeentearchief, informatie over genealogisch onderzoek en het boekenbezit. Ook is het de bedoeling de fotocollectie en de prentbriefkaartencollecties digitaal te gaan ontsluiten.

De gemeente Putten vult het gedeelte Gemeentearchief op de website sinds april 2007 en het digitale gemeentearchief is dus nog niet volledig. Bezoekers kunnen met een zekere regelmaat nieuw geplaatste informatie aantreffen. Jarenlange nauwe samenwerking met het Puttens Historisch Genootschap heeft ertoe geleid dat het genootschap graag zijn medewerking wil verlenen om verdere invulling aan het digitale gemeentearchief te geven.

Aanleiding voor ontsluiting van het Gemeentearchief Putten via de gemeentelijke website is de uittreding van de gemeente Putten uit de gemeenschappelijke regeling streekarchivariaat vanwege het verschil in visie over toekomstig beleid. Het Puttense gemeentebestuur is van mening dat de wettelijke taken die de gemeente volgens de Archiefwet zijn toebedeeld, uitgevoerd dienen te worden en streeft ernaar om het cultuurhistorisch erfgoed ten behoeve van de (Puttense) gemeenschap te waarborgen.