Gemeente Etten-Leur

Fietsenstalling noordzijde NS-station wordt uitgebreid

Fietsenstalling noordzijde NS-station wordt uitgebreid

De fietsenstalling op het Litouwenplein, aan de noordzijde van het NS-station, wordt binnenkort uitgebreid. Op het plein staan onder de overkappingen nu rekken voor 224 fietsen en 80 fietskluizen. Daar komen 160 vaste stallingsplaatsen bij.

Op maandag 23 april a.s. wordt er begonnen met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het plaatsen van bouwborden, het inrichten van het bouwterrein en het verwijderen van de tijdelijke rekken. Als alles volgens plan verloopt, kan de nieuwe stalling in de laatste week van mei voor gebruik worden opengesteld. De tijdelijke stalling op het Stationsplein voor het politiebureau wordt dan opgeheven.

Met de uitbreiding van de fietsenstalling aan het Litouwenplein komt het aantal stallingsplaatsen voor fietsen in de stationsomgeving op zo'n duizend stuks. Eerder dit jaar werd al de fietsenstalling aan de zuidoostkant van het NS-station opgeknapt en ingericht voor 300 fietsen. Op werkdagen zijn al deze plaatsen benut.

De bewaakte fietsenstalling aan de Spoorlaan telt 160 fietsenrekken en 80 aanleunhekjes. De gemiddelde bezetting is zo'n honderd fietsen per dag.

Als alle fietsenstallingen in de stationsomgeving gereed zijn, wordt er frequent en streng opgetreden tegen illegaal en lukraak weggezette fietsen. Tweemaal heeft de gemeente al een gerichte opruimactie gehouden, waarbij her en der geplaatste fietsen zijn afgevoerd naar de gemeentewerf en de eigenaren ze tegen betaling van een boete konden afhalen. Die acties hebben resultaat, want in de stationsomgeving worden nu weinig overtredingen geconstateerd.

Net zoals het opknappen van de stalling aan de zuidoostkant, gebeurt het uitbreiden van de fietsenstalling aan de noordzijde van het NS-station in het kader van het project "Ruimte voor de Fiets", dat door en voor rekening van ProRail wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Etten-Leur.

Het gemeentebestuur is voorstander van zoveel mogelijk fietsgebruik en om dat te bevorderen zorgt het op geëigende plaatsen voor bewaakte en vrije stallingsvoorzieningen.

20070417\pwm\0316
Week in...week uit
Klik & Bestel

Verordeningen

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl