Gemeente Schiedam


April

De raadscommissies vergaderen.

18 april 2007

Agenda

Maandag 23 april 2007 Commissie Samenleving en Bestuur 20.00 uur secr. dhr. J. Pegtel, tel. (010) 2465336 e-mail: j.pegtel@schiedam.nl

Dinsdag 24 april 2007 Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer 20.00 uur secr. dhr. H.C. Jansson, tel. (010) 2465434 e-mail: hc.jansson@schiedam.nl

Tijdens deze commissievergaderingen komt onder andere aan de orde :

Commissie Samenleving en Bestuur

Wijkplan Zuid
Naast de al bestaande budgetten wordt voorgesteld ruim een miljoen euro uit te trekken voor sociale en fysieke maatregelen met oog voor de economische ontwikkelingen in Zuid; zoals het opknappen van de Maasboulevard, de kop van de Plantage en verschillende pleinen, een complete herinrichting van de Groenelaan en het uitbreiden van de verlichting.

Toekomstvisie Schiedamse zwembaden 2007 en verder Het college heeft de notitie ter kennisneming van de raadsleden aangeboden. De nota heeft een beeld van zaken omtrent de Schiedamse Zwembaden, onder meer in relatie tot plaatselijke ontwikkelingen. Uit de geschetste scenarios heeft het college de voorkeur uitgesproken voor het vierde, wat een verdergaande samenwerking tussen de beide Schiedamse zwembaden op basis van een groeimodel inhoudt. Dit kan ook als een logische continuering en ontwikkeling van de huidige situatie worden getypeerd.

Ontvlechting brandweer
De vorming van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) heeft gevolgen voor de brandweer en de relatie tussen de gemeente Schiedam en de brandweerorganisatie. Bestuursafspraken tussen onder meer Schiedam en de VRR regelen en garanderen de taakuitvoering ten behoeve van de brandweer en veiligheidszorg voor de gemeente.

Advies schakelklassen
Het voorstel gaat onder meer over de verdere inrichting van de Schiedamse schakelklassen. Dat zijn klassen voor basisschoolleerlingen met een grote achterstand in de beheersing van de Nederlandse taal. In de schakelklas krijgen deze leerlingen een jaar lang intensief taalonderwijs. Het is de bedoeling dat zij na dat jaar voldoende bijgespijkerd zijn om op hun eigen niveau te kunnen deelnemen aan het reguliere onderwijs.

Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer

Evaluatie uitvoering Fietsnota 2004
Het college van Burgemeester en Wethouders biedt de gemeenteraad de evaluatie van de uitvoering van de Fietsnota 2003 ter goedkeuring aan.

Aan de commissie is de vraag voorgelegd of er behoefte bestaat aan het maken van aanvullende opmerkingen, b.v. over de maatregelen, die zijn opgenomen in het uitvoeringsprogramma 2006-2011.

Actieplan Luchtkwaliteit
De gemeente Schiedam is verplicht een plan van aanpak op te stellen voor die locaties waar op grond van de jaarlijkse rapportage sprake is van overschrijding van de grenswaarde. Het plan bevat concrete maatregelen die de komende jaren worden uitgevoerd om de luchtkwaliteit binnen Schiedam te verbeteren.
Aan de commissie is gevraagd opvattingen te melden.

Informatie
Deze openbare commissievergaderingen vinden plaats in de Aleidazaal van het Stadskantoor, Stadserf 1.

Raadscommissies adviseren de gemeenteraad over stukken die in de raadsvergadering aan de orde komen. U kunt de vergaderingen van de raadscommissies bijwonen en bij raadsvoorstellen het woord voeren.

De vergaderstukken liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiepunt in de Stadswinkel of klik hier voor de agendas .

Voor verdere informatie kunt u terecht bij de commissiesecretarissen.