Gemeente 's-Hertogenbosch

18-04-2007
Wereld Verkeersveiligheidsweek 23 tot en met 27 april

In de week van 23 tot en met 27 april wordt de Wereld Verkeersveiligheidsweek georganiseerd. Dit is een initiatief van de Verenigde Naties en in alle VN-lidstaten geĂŻntroduceerd. In het hele land vinden rondom diverse thema's verkeersveiligheidsactiviteiten plaats, voor de verschillende doelgroepen in de leeftijdscategorie 0-24 jaar.

Op de website www.wereldverkeersveiligheidsweek.nl vindt u een overzicht van de activiteiten die in de verschillende provincies worden georganiseerd. Ook in 's-Hertogenbosch organiseert de provincie Noord-Brabant diverse activiteiten. Op maandag 23 april wordt de week feestelijk geopend, waarbij drie klassen van basisschool Het Bossche Broek een rol hebben.

Voor de doelgroep 0 tot 4 jarige staat het project Jongleren op het programma. Dit project is gericht op verkeerseducatie voor kinderen van 0 tot 4 jaar waarbij het accent uiteraard ligt op het voorbeeldgedrag van ouders, verzorgers en leid(st)ers/onderwijzers. Kanteel Kinderopvang neemt in samenwerking met de basisscholen Jeroen Bosch en De Vlieger deel aan dit project. In de Wereldverkeersveiligheidsweek gaan de kinderen een week lang "spelen met verkeer". Op dinsdag 24 april vindt er een voorlichtingsavond plaats voor ouders.

Op woensdag 25 april wordt in samenwerking met de BOVAG een zogenaamde Fiets Check georganiseerd. Op tal van scholen worden fietsen gecontroleerd. In 's-Hertogenbosch nemen het Sint-Janslyceum, het Ds. Pierson College en het Van Maerlantcollege deel.

Op vrijdag 27 april vindt de praktijkdag voor jonge autobestuurders plaats. Op het voorterrein van het Provinciehuis worden op een speciale testbaan rijvaardigheden getest.