Gemeente Tilburg

18-4-2007
Herinrichting Willem-II-straat van start
Winkels tijdens werkzaamheden bereikbaar

Maandag 23 april starten de herinrichtingwerkzaamheden in de Willem-II-straat. Het deel tussen de Tuinstraat en de Telegraafstraat gaat op de schop. In dit deel van de Willem-II-straat is tijdelijk bestemmingsverkeer in tweerichtingen mogelijk. Nabij een werkvak wordt tijdelijk éénrichtingsverkeer opgeheven, zodat woningen en winkels zo goed mogelijk bereikbaar zijn.

Met de herinrichting wil de gemeente de uitstraling van de straat verbeteren, zoals eerder ook al in bijvoorbeeld de Nieuwlandstraat en Stationsstraat is gebeurd. De gemeente vervangt de complete bestrating en wegfundering van gevel tot gevel. Er komt een rijweg van gele gebakken klinkers, zwarte basalt natuursteenbanden en trottoirs van zandkleurige natuursteentegels. Ook worden buizen aangebracht voor toekomstige kabels, wordt bestaande bebording vervangen en komen er nieuwe afvalbakken. Het werk wordt uitgevoerd door de fa. Broeren uit Tilburg.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Van 23 april tot eind juni is de Willem-II-straat vanaf de Telegraafstraat tot aan de Tuinstraat ter hoogte van het werkvak afgesloten voor alle verkeer. Verkeer vanuit de Spoorlaan, met bestemming binnenstad/Willem-II-straat, wordt met borden omgeleid via de Spoorlaan, Noordstraat, Nieuwlandstraat, Korte Tuinstraat, Telefoonstraat, Girostraat en Willem-II-straat.

Planning
De werkzaamheden starten op maandag 23 april en duren tot eind juni. Er wordt gestart direct na de kruising met de Tuinstraat. Het eerste werkvak is tot aan de bioscoop. Medio mei wordt het tweede gedeelte opgestart. De kruising Tuinstraat wordt aan het einde van het werk bestraat. Het is de aannemer toegestaan te werken vanaf 7.00 uur tot 21.00 uur, als dit voor de voortgang nodig is. Ook op zaterdag zijn werkzaamheden toegestaan, als deze geen overlast geven.