Vier schoolklassen spelen live finale Jeugdkrakercompetitie

19.04.2007 / 14:18 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ver. van openbare bibliotheken

Ver. van openbare bibliotheken

http://www.debibliotheken.nl

Landelijke finale Nationale Jeugdkrakercompetitie,
internetzoekwedstrijd van openbare bibliotheken voor groepen 8 van basisscholen

Vier schoolklassen spelen live finale in zoeken op internet

Maandag 23 april.11:00 / 13:00 uur.Bibliotheek Hilversum-.s-Gravelandseweg 55-Hilversum

Geachte redactie,

Graag nodigen we u uit om aanwezig te zijn bij de live finale van de Nationale Jeugdkrakercompetitie in Bibliotheek Hilversum op maandag 23 april.In totaal hebben duizenden kinderen uit het hele land de afgelopen zeven weken meegedaan aan deze spannende zoekwedstrijd op internet voor groepen acht van basisscholen in Nederland. De overgebleven teams uit Nieuw Schoonebeek, Roosendaal, Lichtenvoorde en Hilversum gaan in een live finale met elkaar de strijd aan voor de definitieve eindplaats

Nationale Jeugdkrakercompetitie
De Nationale Jeugdkrakercompetitie is een zoekwedstrijd op internet bedoeld voor leerlingen van groep 8 van de basisschool. De vragen worden in landelijk verband bedacht door bibliothecarissen. Via deze wedstrijd leren kinderen zelfstandig te zoeken op het web en worden ze gestimuleerd om het internet te gebruiken bij het maken van werkstukken en spreekbeurten. Minstens zo belangrijk is de beleving. Veel kinderen ervaren de wedstrijdvorm en het spelen in teamverband als leuk. De bronnen die voor de oplossing kunnen worden gebruikt zijn Nederlandstalig en sluiten aan bij de leeftijdsgroep. Meer dan 400 teams in het hele land hebben zich ingeschreven en de start was op 9 februari. De krakers (afgeleid van hersenkrakers) staan op een internetsite, waar naarmate de competitie vorderde ook steeds meer theorie verscheen samen met de oplossingen van de vorige ronde. Een up-to-date scorestand was na afloop van elke ronde in te zien. De leerlingen konden zelf op de vastgestelde data de nieuwe Krakers van Internet halen.

Programma
De finale die op 23 april wordt gespeeld is de laatste en beslissende ronde van de Nationale Jeugdkrakercompetitie. De finale is een mixture van een zoekwedstrijd en quiz. Naast het online oplossen van krakers op internet en algemene kennis gaat het in de finale om beleving, spanning, plezier en niet te vergeten het winnen van een mooie prijs. De finale begint om 11:30 uur en duurt tot ongeveer 13:00 uur. U bent vanaf 11:00 uur welkom in Bibliotheek Hilversum. Graag horen wij of u aanwezig kunt zijn.

De Nationale Jeugdkrakercompetitie wordt georganiseerd door de Overijsselse Bibliotheek Dienst in samenwerking met de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De Nationale Jeugdkrakercompetitie is toegankelijk via www.schoolbieb.nl, de website van de openbare bibliotheken voor het onderwijs.

Voor nadere informatie en aanmelding kan contact worden opgenomen met:

Karlijn van der Lelij
Adviseur communicatie
Vereniging van Openbare Bibliotheken
lelij@debibliotheken.nl

06 - 10932944

Coördinator Jeugdkrakercompetitie
René van der Have,
Overijsselse Bibliotheek Dienst
rene.vd.have@obd.nl

0548-634470