Gemeente Echt-Susteren


Geluidstesten treinen voormalig emplacement Susteren

Vanaf 23 april gaat ProRail geluidstesten voor treinen uitvoeren langs het spoor. De testen worden uitgevoerd ter hoogte van het voormalig goederenemplacement Susteren. Door te testen krijgen we gegevens over het geluid dat rijdende en optrekkende treinen voortbrengen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk om nieuwe types treinen goed te kunnen keuren.

Om deze testen mogelijk te maken, moet ProRail enkele voorzieningen aanbrengen. Zo wordt er een werkweg met parkeervoorziening voor enkele wagens aangelegd, stroompunten voor de meetapparatuur en vindt er onderhoud plaats aan de begroeiing op het terrein.

Voor u als omwonende betekent dit dat u enige activiteit kunt waarnemen op het voormalig emplacement, maar niet dat u hier overlast van ondervindt. De komende jaren worden er hooguit enkele testen per jaar uitgevoerd. Het is dus niet zo dat er ineens meer treinen langs Susteren gaan rijden: enkele malen per jaar passeert een trein een aantal malen extra en staat enkele malen extra stil vanwege de geluidmetingen.

Zoals gezegd starten de testen vanaf 23 april 2007. Dit jaar worden er tijdens de zomerperiode wat meer testen gedaan dan hierboven beschreven en deze nemen ongeveer tien nachten in beslag. Het betreft hier `achterstallige' testen.

Met vragen of klachten hierover, kunt u contact opnemen met ProRail Publiekscontacten: publiekscontacten@prorail.nl (tel. 030-2356266).