Politie Midden- en West Brabant

Maandag en dinsdag in Bureau Brabant

TILBURG, 20 april 2007

Maandag en dinsdag in Bureau Brabant

Maandag en dinsdag besteedt de politie in Bureau Brabant aandacht aan een overval op een supermarkt in Veghel. Verder zoekt de politie getuigen van een aanranding in Dongen. In de uitzending worden beelden getoond van twee mannen die een poging doen een geldautomaat te kraken in Galder en een foto van een pinfraudeur in Baarle-Hertog. Op het station in den Bosch viel onlangs een onbekende man een vrouw lastig die op weg was naar huis.

Overval Veghel
Op vrijdagavond 2 maart rond 19.15 uur dringt een onbekende man een supermarkt binnen aan de Kempen in Veghel. Op dat moment zijn er nog verschillende klanten in de zaak. De gemaskerde man richt een
vuurwapen op een van de caissières en eist geld. Nadat het slachtoffer de overvaller geld heeft gegeven vlucht hij de winkel uit.

De politie beschikt over een goed signalement van de man.

Aanranding Dongen
Op zaterdagmiddag 17 maart rond een uur of drie, is een 6-jarig meisje op weg naar huis als ze wordt aangesproken door een man. De man vraagt het meisje of ze mee wil paardjes en poesjes zoeken. Het meisje stapt in en ze rijden naar het BP tankstation aan de Middellaan in Dongen, waar ze een ijsje krijgt. Later zet de man het meisje weer ergens in Dongen af. Over wat er precies is gebeurd kan de politie, gezien de stand van zaken van onderzoek, nog niets meer vertellen. Wel is de man inmiddels aangehouden.

De politie wil graag weten of er mensen zijn die de man met het meisje die zaterdagmiddag 17 maart tussen kwart over drie en vijf uur ergens hebben gezien, mogelijk in het bosgebied ten westen van Dongen. De man reed in een zwarte Hyundai Atos

Aanranding Den Bosch
In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 maart loopt een jonge vrouw vanuit het centrum van Den Bosch op weg naar huis. Het is half vier in de ochtend. Al snel krijgt ze in de gaten dat ze wordt achtervolgd. De man blijft een lange tijd achter haar lopen. De vrouw loopt via de Karrenstraat, Visstraat, Stationsweg en de Stationpasserelle. Al die tijd loopt de man achter haar aan. Als het slachtoffer via de
Leeghwaterlaan en de verlengde Statenlaan

op het Mercatorplein aankomt, pakt de man haar beet en randt de vrouw aan. De politie beschikt over goede beelden van de man.

Poging kraak geldautomaat
Op donderdag 22 februari proberen twee mannen tijdens de nachtelijke uren een geldautomaat te kraken van een bank aan de St.Jacobsstraat in Galder, gemeente Alphen-Chaam, onder Breda. De mannen hadden echter niet gerekend op de bewakingscameras die het tweetal hebben
geregistreerd.

Kort voor Kerst wordt ingebroken in een huis aan de Wiekenweg in Baarle-Hertog (B). Naast een grote hoeveelheid sieraden wordt ook een pinpas weggehaald. Met deze pas wordt later in de nacht twee keer geld opgenomen en wel in Baarle-Nassau en in Breda. Ook deze man staat goed op de foto.

Uitzending
De eerstvolgende uitzending van Bureau Brabant is op maandag 23 april om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 24 april om 17.00 uur.

Auteur: Gerda Preusting