FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: sollicatieadvies voor werknemers mode- en sportdetailhandel

Maandag 23 april gaat FNV Bondgenoten werknemers van mode & sportwinkels in Utrecht en Amersfoort helpen bij het vinden van een andere baan. Ter plekke wordt een sollicitatiemap aan het winkelpersoneel uitgedeeld en krijgen ze tips bij het solliciteren. De aftrap wordt gedaan bij twee grote H&M-vestigingen in beide steden.

Karin Heynsdijk, bestuurder FNV Bondgenoten: "Van werknemers in de mode- en sportdetailhandel wordt veel gevraagd. Maar vergeleken met andere sectoren komen ze er maar bekaaid vanaf. De huidige cao houdt een aanzienlijke verslechtering in voor de werknemers. Met de sollicitatiemap willen we hen op weg helpen naar een nieuwe, beter betaalde baan."

Sinds oktober 2006 geldt de huidige cao die niet getekend is door FNV Bondgenoten. Het salaris van werknemers in deze branche is hiermee stevig onder druk komen te staan door het afschaffen van de toeslagen en de tweede wachtdag bij ziekte. Bovendien is er sprake van een verruiming van de werktijden en de termijn waarop een werkgever de roosters bekendmaakt. Het gevolg is dat de balans tussen werk en privé voor velen inmiddels ver te zoeken is.

De sollicitatiemap biedt op een overzichtelijke wijze de belangrijkste stappen bij het zoeken van een nieuwe baan. Voor leden biedt de bond een loopbaanbegeleiding die kan helpen bij deze zoektocht.

In de mode- en sportbranche werken circa 100.000 werknemers waarvan ruim 40 procent jonger is dan 23 jaar.

---