Ingezonden persbericht


Casiraghi en Zola zoeken steun voor het Italiaanse elftal in Arnhem

Pierluigi Casiraghi en Gianfranco Zola zoeken maandag 23 april in Arnhem steun voor het Italiaanse elftal voor spelers onder 21 jaar. In Wijkcentrum Rijkerswoerd (Cabaret 3, 6836 NE Arnhem) proberen de voormalige grootheden van het Italiaanse voetbal vanaf 19.00 uur hun landgenoten uit Nederland en Duitsland warm te maken voor de wedstrijden die Jong Italië komende zomer tijdens het UEFA EK Onder 21 in Arnhem en Nijmegen speelt tegen Tsjechië, Servië en Engeland. De Italianen hebben met vijf Europese titels in deze leeftijdscategorie met afstand de beste staat van dienst.

Casiraghi, oud-speler van Juventus, Lazio en Chelsea, is momenteel trainer van de Italiaanse beloftenploeg. Zola, die uitkwam voor Chelsea, Parma en Cagliari is technisch manager van het Italiaanse team.

Voor deze avond heeft de Italiaanse consul in Nederland, Marco Giungi, zijn komst reeds toegezegd. Verder zijn uitgenodigd voorzitters van diverse lokale Italiaanse verenigingen in Nederland en andere Italianen die al jaren in Nederland en Duitsland zijn gevestigd. De bijeenkomst is een initiatief van de teamsecretaris van het Italiaanse elftal, Claudio Culini. Op het programma staat de vertoning van een aantal korte sfeerimpressies van het FIFA WK voetbal tot 20 in Nederland (in 2005) en het UEFA EK Onder 21 in Portugal in 2006. Uiteraard kunnen de aanwezigen als sluitstuk de kopstukken bestoken met vragen.

Noot voor de redactie,