Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Grote alcoholcontrole rond Trekkertrek

Kampen/Oldebroek, 23-04-2007 o Tijdens een gezamenlijke actie van de politieregios IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland zijn zaterdag 21 april ruim 1600 automobilisten op alcohol gecontroleerd. Drie automobilisten hadden te veel gedronken en werden bekeurd. De controle werd gehouden in verband met het evenement Trekkertrek in Kamperveen.

De politie had diverse controleplaatsen rondom het evenemententerrein ingericht. Er werden 25 medewerkers ingezet, onder wie politieagenten, leden van de teams verkeershandhaving en politiestudenten.

De politie kreeg assistentie van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland. Zij deelden op enkele controleplaatsen voorlichtingsfolders en BOB-sleutelhangers uit (een sleutelhanger wordt aan de BOB (Bewust Onbeschonken Bestuurder) uitgereikt).

De politie is uitermate tevreden met het feit dat er relatief weinig bestuurders met alcohol op, achter het stuur werden aangetroffen.

Tijdens de controles werden drie snelheidsovertredingen geconstateerd, waarbij ook drie maal het rijbewijs werd ingevorderd omdat de snelheid met meer dan 50 km per uur was overschreden. Alle snelheidsovertredingen vonden plaats op de Zalkerdijk.

Bij de evaluatie van de alcoholcontrole werd de samenwerking tussen de beide politieregios zeer positief bevonden. Meerdere gezamenlijke acties worden dan ook niet uitgesloten.