Pogrammeerwedstrijd voor gevestigd en aanstormend ICT-talent

23.04.2007 / 09:32 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Tjip

Tjip

Pogrammeerwedstrijd voor gevestigd en aanstormend ICT-talent

TJIP challenge 2007: versla de mens

Den Haag, 23 april 2007- In tijden waarin ICT-bedrijven nieuw talent vooral lokken met grote kluiven, weet ICT-innovator TJIP zich opvallend te onderscheiden. De vanuit Delft opererende expert in software voor financiële dienstverlening introduceert een wedstrijd die direct appelleert aan het eergevoel van programmerend Nederland: schrijf het ultieme programma voor het Afrikaanse bordspel Jeu Awalé. De hoofdprijs is een ICT-pakket en een reis naar Afrika. Onder het motto 'Versla de mens' gaat de TJIP Challenge 2007 van start met een grootscheepse wervingscampagne onder ICT'ers.

Grote finale in september
Het programma moet worden geschreven in C nr 1.1, 2.0 of Java JDK 5, JDK 6. De Challenge begint met een introductiebijeenkomst in Delft. Hierna volgen enkele spelronden. Hoeveel dat er zijn hangt af van het aantal deelnemers. Vooralsnog wordt uitgegaan van twee voorronden, gevolgd door de grote TJIP Challenge Finale in september. Inschrijven gaat via www.tjip-challenge.com

Programma vs. mens
Tijdens de spelronden nemen de programma's van de deelnemers het tegen elkaar op. Dit levert uiteindelijk één winnaar op. Deze winnaar zal het in Senegal opnemen tegen een lokale topspeler van Jeu Awalé. Dat wordt de ultieme krachtproef: kan het programma de mens verslaan?

Werkzaam voor grootste financiële spelers
TJIP is gestart in 1999 en werkt onder meer voor de grootste spelers in de financiële sector. TJIP geldt als expert op het gebied van software voor financiële dienstverlening, zoals banken en verzekeringsmaatschappijen. De kernactiviteiten van TJIP betreffen softwareontwikkeling, consultancy en ondersteunende werkzaamheden met ruim 70 medewerkers, verdeeld over twee vestigingen: Delft (50) en Helmond (20).

Jeu Awalé: 's werelds oudste bordspel
Jeu Awalé wordt wel het oudste bordspel te wereld genoemd en met name in West-Afrika veel gespeeld. Uitgangspunt is een tweetal spelers met in totaal 48 zaden (erwten) verdeeld over twaalf vakjes. Doel is door het handig verplaatsen (zaaien) van de eigen erwten zo veel mogelijk erwten van de tegenstander te veroveren (oogsten). Iedere deelnemer ontvangt na inschrijving een origineel, in Senegal handgemaakt, Jeu Awalé


---