Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 23-04-2007

Veel te veel

IJSSELSTEIN Een 29-jarige Utrechter bleek in de vroege nacht van zondag 22 op maandag 23 april veel te diep in meerdere glaasjes te hebben gekeken.

Rond 01.15 controleerden politiemensen de Utrechter op de Panoven. Bij de blaastest blies hij een F (fail), hetgeen betekent dat hij beduidend te veel alcohol achter zijn kiezen had. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 930 ug/l, meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de Utrechter is proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Opgesloten

NIEUWEGEIN Een 25-jarige Utrechter weigerde in nacht van zondag 22 op maandag 23 april van de toilet te komen.

Rond 00.30 uur kreeg de politie de melding dat een zwerver zich had opgesloten in een toilet van het Sint Antoniusziekenhuis. Hij had tegen het personeel gezegd dat hij niet eerder van de toilet wilde komen, voordat de politie kwam.

Agenten gingen ter plaatse en zoals hij had beloofd, kwam de Utrechter van het toilet. Hij wilde zijn naam niet opgeven en had geen identiteitsbewijs bij zich. Daarop werd hij aangehouden voor de identificatieplicht.

In het politiebureau wilde de man nog steeds zijn personalia niet opgeven. Door in zijn gsm te kijken, wisten de agenten het telefoonnummer van een bekende te achterhalen en legden daar contact mee. Op die manier konden de personalia van de Utrechter worden vastgesteld.

Hoewel de man geestelijk licht in de war was, was dat niet ernstig genoeg om hem daarvoor op te nemen. Hij kreeg een bekeuring voor de identificatieplicht en mocht daarna het politiebureau verlaten.

Jongetje gewond

IJSSELSTEIN Bij een aanrijding met een bromfiets raakte een 7-jarig fietsertje uit IJsselstein gewond.

Rond 18.45 uur fietste het jongetje met zijn crossfietsje over het Basiliekpad. Hij werd van achteren genaderd door een 16-jarige IJsselsteinse jongen op een bromfiets. Mogelijk doordat het jongetje wat slingerend reed, ontstond tussen beiden een botsing.

Het jongetje liep een hoofdwond op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd de wond gehecht, waarna hij het ziekenhuis mocht verlaten.

Paard op hol

NIEUWEGEIN Op zondagmiddag 22 april sloeg een paard, die voor een paardenkar liep, op hol.

Rond 16.55 uur reed een 25-jarige vrouw uit Vianen met een paardenkar over de Gelecopperlaan. Bij haar op de kar zat een 15-jarig meisje uit Nieuwegein. Eén van de teugels brak, waardoor die tegen het been van het paard schoot. Daar schrok het dier zo van dat het op hol sloeg. Vervolgens sloeg de kar om en werden de twee opzittenden van het voertuig geworpen.

Het 15-jarige meisje kwam daarbij tegen een boom aan. Zij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Zij bleek een been te hebben gebroken en moest worden geopereerd.

De menster en het paard liepen geen letsel op. Het paard en de kar werden opgehaald door medewerkers van de manege.