Persberichten Rijn & Venen, 09.35 uur

Utrecht, 23-04-2007

Alcoholcontrole

HARMELEN Bij een alcoholcontrole op de Leidsestraatweg op zondag 22 april tussen 17.00 uur tot 18.00 uur moesten 64 bestuurders een blaastest afleggen.

Eén van hen, een 41-jarige Poolse man, bleek te veel te hebben gedronken: hij blies 385 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. De verdachte kreeg een rijverbod van drie uur en moest contant afrekenen: 300,-.

Mishandeling

WOERDEN In de vroege ochtend van zondag 22 april werden drie jongemannen in elkaar geslagen.

Rond 03.30 uur liepen drie vrienden, 18 en 19 jaar oud en afkomstig uit Woerden, over de Rijnstraat. Zij werden ingehaald door een groepje van ongeveer negen personen. Kennelijk zonder enige aanleiding werden de drie vrienden aangevallen door meerdere jongelui uit de grote groep. Daarbij vielen klappen en werd geschopt.

Eén van de vrienden had een snee boven zijn oog opgelopen, die hij in het ziekenhuis liet behandelen. Een ander had last van zijn rechterhand en pols. Omdat hij de volgende ochtend nog steeds veel last had, ging ook hij naar het ziekenhuis. Daar bleek dat vermoedelijk een spier in zijn hand gescheurd was, waarop zijn hand en pols in het gips gezet moesten worden. De derde jongeman hield een pijnlijke kaak aan het geweld over.

Getuigen van de mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Alcoholcontrole

MAARSSEN Op zondagochtend 22 april werd van 07.15 uur tot 08.15 uur op de oprit naar de Rijksweg A2 op alcohol gecontroleerd.

In dat uur moesten ongeveer zestig bestuurders een blaastest afleggen. Eén daarvan, een 37-jarige man uit Almere, blies als enige geen P (pass), maar een A (alert), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk te veel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 365 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.