Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 22 april 2007

* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN MAAR TREFT GEEN SLACHTOFFER AAN

Politiepersoneel van het district Oost is op zoek naar het slachtoffer van een mishandeling die zaterdagochtend op het Oostplein plaatsvond. Een getuige meldde rond zes uur dat een aantal jongens iemand van zijn fiets aftrapte en gaf de signalementen van de daders door. Direct stelden politiemensen een onderzoek in de omgeving in en, dankzij het opgegeven signalement, konden zij een 22-Rotterdammer en een 22-jarige man zonder vaste verblijfplaats arresteren. Een derde verdachte kon ontkomen. Ook de fiets werd aangetroffen. De politie trof het slachtoffer van de vermoedelijke mishandeling niet meer aan. Hij wordt verzocht contact op te nemen met de politie om alsnog aangifte te doen.


* SCHIPPER KRIJGT PROCES-VERBAAL NA AANVARING

VLAARDINGEN - Personeel van de Zeehavenpolitie heeft zaterdagochtend proces-verbaal opgemaakt tegen een schipper na een aanvaring in de Koningin Wilhelminahaven. Rond tien uur voer het schip 'Icacia' de haven binnen nadat via de radarpost was medegedeeld dat er geen andere scheepbewegingen in de haven waren. De schipper van het andere schip 'Volharding' had niet gemeld dat hij ging verhalen van de oosttak naar de westtak van de haven. Hierdoor ontstond er een aanvaring tussen de twee schepen. Het anker van de Icacia raakte geheel kromgebogen en in de Volharding ontstond een gat van zo'n 3 m2. Door dat gat maakte het schip water en had een slagzij van 30 graden. Een geringe hoeveelheid van de lading, gasolie, kwam in het water. De RPA schermde dit af.


* ALCOHOLCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie heeft zaterdag in de vroege ochtenduren een alcoholcontrole gehouden op de Erasmusbrug. In totaal moesten 370 bestuurders een blaastest afleggen waarna 23 personen werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Negen daarvan waren beginnend bestuurder. Eén bestuurder moest nog een openstaande boete betalen van 306 euro. Vier andere automobilisten werden bekeurd omdat zij reden zonder rijbewijs. Tevens werd een bestuurder aangehouden omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard.


* VERKEERSCONTROLE NA KLACHTEN BEZOEKERS
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield zaterdagmiddag een verkeerscontrole op de Groeninx van Zoelenlaan. Aanleiding van de controle waren klachten van bezoekers van het winkelcentrum. Tussen twee uur en half vier werden 21 bestuurders bekeurd voor het niet voor laten gaan van voetgangers terwijl zij op een voetgangersoversteekplaats liepen. Een bestuurder die een blinde man niet voor liet gaan op de voetgangersoversteekplaats kreeg eveneens een boete.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN VERNIELING AAN

HELLEVOETSLUIS - Politiemensen van het district De Eilanden hielden zondagochtend een 17-jarige jongen uit Hellevoetsluis en een 18-jarige plaatsgenoot aan voor openlijke geweldpleging. Een getuige meldde rond vier uur dat twee jongens een ruit van een auto geparkeerd aan de Hoonaartstraat vernielden. Direct stelde politiepersoneel een onderzoek in. Aan de hand van het opgegeven signalement werden de twee verdachten op de Moriaanseweg W aangehouden. Na een onderzoek in de omgeving bleek dat de ruit van een auto aan de Rijksstraatweg, een ruit van een autobedrijf aan de Moriaanseweg, een winkel en een bushokje aan de Rijksstraatweg eveneens vernield waren. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT INBREKER AAN
BARENDRECHT - Politiemensen van het district Zuid arresteerden zaterdagavond een 20-jarige man uit Rotterdam na een inbraak in een winkel aan de Middenbaan. De politie stelde rond negen uur meteen een onderzoek in nadat een getuige meldde dat er in het pand van een bakker was ingebroken. De daders waren na de inbraak weggerend en namen een geldbedrag mee. Dankzij de aanwijzingen van de getuige hield politiepersoneel de verdachte op de Mr Lohmanstraat aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de andere verdachten.

Uitgave zaterdag 21 april 2007

Geen persberichten beschikbaar


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
BARENDRECHT - De politie onderzoekt een aanrijding waarbij een voetganger is overleden. Vrijdagmorgen rond half negen was een trekker met oplegger bezig met het lossen van bestratingmaterialen op de Gouwe waar wegwerkzaamheden werden uitgevoerd. Toen de chauffeur van de vrachtwagen hiermee klaar was, reed hij achteruit. De 24-jarige bestuurder uit Veen heeft hierbij vermoedelijk een voetganger, een 59-jarige man uit Barendrecht, over het hoofd gezien. Het slachtoffer is onder de combinatie terecht gekomen en ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Agenten hielden de chauffeur aan en brachten hem naar een politiebureau voor verhoor over de toedracht. In de loop van de middag is hij heengezonden. De Technische Ongevallen Dienst van de politie onderzoekt de toedracht van dit tragische ongeluk. Aan de aangeslagen getuigen is slachtofferhulp aangeboden.