Politie Haaglanden

Persberichten 23 april

Haaglanden, 23-04-2007

Achtervolging na inbraak
Wassenaar - Een politieagent reed 22 april rond 16.00 uur in zijn vrije tijd langs een geparkeerde BMW op de Prinsenweg. Hij zag een groene Volkswagen Passat ernaast staan en dat één van de inzittenden uit de Passat door een ingeslagen ruit het navigatiesysteem uit de BMW stal. Hij bedacht zich geen moment en plaatste zijn auto voor de Passat om de verdachten aan te houden. Er ontstond een worsteling, waarbij hij erin slaagde één van de mannen aan te houden. De andere man ging er vandoor in de Passat, waarna verschillende gealarmeerde politiewagens de achtervolging inzetten. De bestuurder ging er met hoge snelheid via de Bloemcamplaan vandoor. Daar haalde hij twee personenauto's aan de rechterkant over het trottoir in, waarbij hij met hoge snelheid tussen de bomen en tuinmuurtjes doorreed. In de richting van de Sijtwende tunnel, slalomde hij tussen het verkeer door. Bij de Wittenburgerweg sloeg de bestuurder linksaf en ging al spookrijdend over Leidsestraatweg verder in de richting van Den Haag. In de binnenstad van Den Haag zag hij steeds weer een andere politieauto hem volgen, en bracht hij uiteindelijk zijn auto tot stilstand in de Pieter van der Zandestraat en vluchtte een portiek in waar hij werd aangehouden. De twee Hagenaars (27) zitten vast.

Zes aanhoudingen na winkeldiefstal
Wassenaar - Zes personen (vier vrouwen en twee mannen, 19-28 jaar, uit de regio Rotterdam) zijn zondag 22 april om 17.00 uur aangehouden na winkeldiefstal. De groep had in de winkel van een attractie- en recreatiepark onder andere zwemkleding, een badspeelset en snoepwaren gestolen. Ze kregen allen een proces-verbaal.

Politie ontruimt hennepkwekerij
Leidschendam -De politie hield zondag 22 april om 10.20 uur een 39-jarige Leidschendammer in zijn woning aan de Kerkweide aan. In de woning werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen. De man had net geoogst en inmiddels weer 558 nieuwe stekjes aangeschaft. De politie nam 30 kg henneptoppen in beslag. In de woning werden 55 assimilatielampen, 8 koolstoffilters en 3 afzuiginstallaties in beslaggenomen. Ook bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De Leidschendammer werd ingesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld.

Bejaarde vrouw van tas beroofd
Leidschendam - Een 91-jarige Voorburgse werd op zondag 22 april om 10.15 uur op het Eglantier in het winkelcentrum Leidsenhage van haar tas beroofd. Een jongen gaf de vrouw een duw, waardoor zij ten val kwam. De dader nam de tas van het slachtoffer weg, waarna hij er vandoor ging. De politie roept getuigen van deze straatroof op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aanrijding onder invloed
Den Haag - De politie heeft zondagmiddag 22 april omstreeks 12.40 uur een 51-jarige Hagenaar aangehouden omdat hij na een aanrijding was uitgestapt en weggelopen. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder was weggelopen nadat hij op het Jonckbloetplein betrokken was bij een aanrijding. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de man worden aangehouden in de Burgerdijkstraat. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij bij de ademanalyse 1030 ugl blies. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken achter het stuur
Den Haag - Surveillerende agenten hielden maandagmorgen 23 april omstreeks 01.30 uur een 51-jarige Delftenaar staande omdat hij met zijn voertuig over de Broekslootkade slingerde. Bij de ademanalyse aan het politiebureau blies de man 745 ugl. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem werd proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding auto - bromfiets
Den Haag - Een 51-jarige man uit Delft is zondagmiddag 22 april gewond geraakt toen hij met zijn bromscooter in botsing kwam met een personenauto. De bestuurder van de personenauto, een 40-jarige Hagenaar, reed omstreeks 13.45 uur over de Laan van Wateringse Veld toen hij op de kruising met de Los Angelesstraat de bromscooter geen voorrang verleende. Hierop kwam de bromfietser ten val en werd met hoofd-, buik- en rugletsel vervoerd naar het ziekenhuis. Daar is de man ter observatie opgenomen. De technische ongevallendienst van de politie heeft ter plaatse de aanrijding onderzocht.

Dronken op de brommer
Den Haag- Surveillerende agenten hebben zondagavond 22 april omstreeks 22.15 uur een 51-jarige Delftenaar aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol zijn brommer bestuurde op de Brasserskade. Bij de ademanalyse blies de man 490 ugl. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Op heterdaad betrapt door camera's
Den Haag - Politiemedewerkers van de monitorcentrale hebben maandag 23 april rond 02.00 uur via de camera's gezien dat twee mannen een fiets wegnamen van de fietsenstalling op het Koningin Julianaplein. Hierop zijn politieagenten naar het plein gegaan en hebben daar de twee mannen, een 24-jarige Maastrichtenaar en een 23-jarige Egyptenaar, aangehouden.

Aangehouden na auto-inbraak
Den Haag - Een surveillerende politiebiker heeft zondag 22 april een 46-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van auto-inbraak. De biker surveilleerde op de Badhuisweg en zag op dat moment een man in een geparkeerde auto zitten. Het portierraam van de auto was vernield en de man had in zijn ene hand een schaar en in zijn andere hand een autoradio. Hierop is de Hagenaar aangehouden.

Dronken Pool van de weg gehaald
Rijswijk - Politieagenten haalden zondag 22 april om 22.45 uur een dronken Pool (35) van de weg. De man reed zeer slingerend over de Volmerlaan en politieagenten dwongen de man tot stoppen. De man weigerde mee te werken aan een blaastest en werd voor nader verhoor ingesloten.

Goed resultaat bij alcoholcontrole
Schipluiden - Een alcoholcontrole op de Dorpsstraat leverde zondag 22 april een goed resultaat op. Tussen 16.00 en 18.00 uur controleerde de politie circa 50 automobilisten. Niemand had teveel gedronken.

Inbreker gesnapt
Delft - Politieagenten snapten zondag 22 april om 10.45 uur op heterdaad een 38-jarige Delftenaar. De man was in een pand aan de Martinus Nijhofflaan aan het inbreken en dankzij een getuige wisten de agenten de man uit het pand te halen. Hij werd voor nader verhoor ingesloten.

Quasimodo gesignaleerd in Delft
Delft - Winkelpersoneel zag zondag 22 april om 16.15 uur dat een man een winkel aan de Vrijheidslaan binnenging. Nadat de man de kassa weer wilde passeren bleek dat hij een flinke bult op zijn rug had die hij bij het betreden van de winkel nog niet had. Al snel bleek wat er aan de hand was. Uit zijn bult kwamen diverse cosmetica artikelen tevoorschijn die de man had meegenomen. Hij kreeg een proces-verbaal.

Wel of geen telefoon
Zoetermeer Politieagenten zagen 22 april om 18.50 uur een automobilist mobiel bellen terwijl hij op de Willem van Cleeflaan in zijn auto reed. De agenten zagen dat de man zijn auto parkeerde en uitstapte. De 28-jarige man uit Zoetermeer ontkende een GSM bij zich te hebben. Agenten zagen echter onder een voorwiel een telefoon liggen. De Zoetermeerder verklaarde dat de telefoon inderdaad van hem was. Hij krijgt een proces-verbaal.