Persberichten 23/04 ochtend

Regio, 23-04-2007

Lisse Bromfietser onderuit Op zaterdag 21 april, rond 22.30 uur, is een 22 jarige bromfietser uit Lisse onderuit gegaan. De jongen reed in de richting van Lisse toen hij in de bocht van de Stationsweg onderuit ging. Een automobiliste die het zag gebeuren belde 1-1-2. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omdat agenten vermoeden dat hij onder invloed op zijn bromfiets zat is er in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

Rijnsburg Van bromfiets getrapt Een 17 jarige jongen uit Zoeterwoude-dorp reed op zondag 22 april, rond 01.15 uur een bromfiets over de Heerenweg. Hij reed met een vriend in de richting van Leiden. Zij passeerden op een gegeven moment twee jongens op een scooter. Deze jongens bleven achter de bromfietsers rijden. Een van deze onbekende jongens trapte tegen de rug van de 17 jarige. Door de trap viel hij op de grond. Hij raakte geblesseerd aan zijn knie en heup en zijn bromfiets raakte beschadigd. De twee jongens zijn vervolgens weggereden. De 17 jarige heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Rijnsburg 68 jarige Noordwijkse gewond Een 68 jarige Noordwijkse is gewond geraakt nadat zij betrokken raakte bij een aanrijding op de Noordwijkerweg. De Noordwijkse reed op vrijdag 20 april, rond 16.45 uur, op een bromfiets in de richting van Noordwijk. Zij reed aan de verkeerde kant van de weg. Een auto die eveneens in de richting van Noordwijk reed wilde linksaf een oprit inrijden. De automobilist, een 65 jarige man uit Katwijk, zag de bromfietser over het hoofd. De bromfietser kon niet tijdig remmen en raakte de auto aan de achterkant. Als gevolg van de aanrijding vloog de Noordwijkse door de lucht, haar helm vloog af. De Noordwijkse kwam hard ten val en raakte gewond aan het hoofd. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersdienst heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar het ongeval.

Alphen aan den Rijn Man slaat deuk in ambulanceauto De politie heeft zaterdag 21 april een 26 jarige automobilist uit Alphen aangehouden na een conflict met een ambulancechauffeur. De Alphenaar had volgens de chauffeur rond 17.15 uur op de kruising Burgemeester Bruins Slotsingel/Zonneweg een vrouw in een invalidenwagen vermoedelijk geïntimideerd toen zij overstak. De automobilist stond met zijn auto te wachten voor de verkeerslichten toen de vrouw voor zijn auto overstak. De bestuurder gaf steeds gas en riep naar de vrouw. De chauffeur van de ambulance stoorde zich aan het gedrag van de bestuurder en claxonneerde. Hierop stapten de automobilist en een bijrijder uit de auto. Een van hen probeerde de deur van de ambulance te openen, echter deze was op het slot gedaan. De ambulancechauffeur wist weg te rijden waarop één van de mannen een deuk in de ambulancewagen sloeg. De politie hield de mannen korte tijd later op de Steekterweg aan. Volgens de Alphenaar was hij door de ambulancewagen geraakt aan een schouder toen de chauffeur om zijn auto moest rijden en een draai moest maken.

Alphen aan den Rijn Fietser ten val door voetganger met honden De politie is op zoek naar een man die woensdag 11 april nadat hij tegen een fietser was gelopen zijn gegevens niet bekend maakte. De fietser, een 59 jarige Alphenaar, reed omstreeks 20.15 uur over het Zegerpad in de richting van de Koraalzwam. De fietser wilde de man voorbij rijden, echter deze liep per ongeluk tegen hem aan. De Alphenaar kwam hard ten val en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld aan schaafwonden. Zijn fiets en bril liepen schade op. Net na zijn val vroeg de Alphenaar de gegevens van de man. De man liep echter zonder iets te zeggen met zijn twee zwarte honden, vermoedelijk een Labrador en een Groenendaler, weg via het bruggetje de Koraalzwam in.

Alphen aan den Rijn Auto weg na inbraak In de avond van zondag 22 of de nacht van maandag 23 april is ingebroken in een woning aan de Marketentster. Men wist de woning binnen te komen via de niet afgesloten achterdeur. Nadat de begane grond was doorzocht werden onder andere een portemonnee en de auto van de bewoners gestolen. De auto staat inmiddels gesignaleerd.

Gouda Geweld Vrijdagavond 20 april heeft de politie rond 19.45 uur bij een flat aan de Bosranklaan drie mannen uit Gouda van 23, 23 en 24 jaar aangehouden. De drie waren dronken en gooiden van de galerij bierflesjes naar beneden. Een bierflesje raakte een auto van een passerende Gouwenaar. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt voor openlijke geweldpleging en tegen één van hen eveneens voor het beledigen van een agent. Zondag 22 april rond 03.45 uur werd een 35 jarige Gouwenaar aangehouden nadat hij zonder aanleiding een 23 jarige plaatsgenoot had beetgepakt en hem hardhandig tegen de grond had gewerkt. Dit gebeurde Achter de Waag waar ze elkaar tegenkwamen. De verdachte wordt dinsdag 24 april voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gouda Diefstal met geweld De politie doet onderzoek naar een diefstal van een portemonnee van een 37 jarige vrouw uit Gouda. De vrouw stond op zaterdag 21 april rond 18.50 uur bij een kaartjesautomaat op het station Goverwelle en hield daarbij haar portemonnee in haar hand. Plotseling greep een nog onbekende jongeman naar de portemonnee. De vrouw hield haar portemonnee eerst nog goed vast maar toen de ongeveer 19 jarige jongen haar verbaal bedreigde, liet zij los en ging hij er op een fiets vandoor in de richting van de Voorwillenseweg.

Nieuwerkerk aan den IJssel Auto raakt van weg af Een reactie op het oversteken van een fazant is er zaterdag 21 april rond 23.30 uur op de Groenendijk vermoedelijk de oorzaak van geweest dat een 21 jarige automobilist uit Gouderak van de weg raakte en tien meter verder onder aan de dijk op zn kop belandde. De Gouderakker bleef ongedeerd. Een 21 jarige man uit Krimpen aan den IJssel die bij hem in de auto zat liep slechts een klein wondje aan zijn hoofd en schrammen aan zijn handen op. Beide heren zijn er vermoedelijk zo goed van af gekomen doordat ze de autogordel droegen.

Ouderkerk aan den IJssel Met de auto de tuin in, bestuurder onder invloed De politie kreeg op zaterdag 21april, rond 05.25 uur, de melding dat een auto op de IJsseldijk West dwars op de weg stond. De automobilist liep er verward bij en zou met zijn auto tegen een boom gereden zijn. Agenten gingen ter plaatse en troffen de automobilist, een 23 jarige man uit Capelle aan den IJssel gewond aan. Hij was met zijn auto tegen een boom aangereden, om vervolgens een hekwerk te raken. De auto was zwaar beschadigd en de bestuurder was gewond. Agenten roken een alcohollucht bij de bestuurder. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen om te bepalen in hoeverre de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Omdat de bestuurder al eerder aangehouden was omdat hij met alcohol op achter het stuur had plaatsgenomen en hij nu een aanrijding had veroorzaakt is het rijbewijs van hem ingenomen.

Ouderkerk aan den IJssel Minderjarigen aangehouden De politie heeft op zaterdag 21 april, rond 21.10 uur, na een melding van een oplettende getuigen vier jongens en een meisje aangehouden op verdenking van het vernielen van een auto en het lopen over een luifel van een bedrijf op het industrieterrein Zijdepark. Door het lopen over de auto is er schade ontstaan. De politie heeft in eerste instantie vier jongens, drie van 15 jaar en een van 16 jaar uit Ouderkerk en een meisje van 14 jaar uit Krimpen aan den IJssel aangehouden. Zij zijn op het bureau gehoord. Naar aanleiding van hun verklaringen heeft de politie nog twee verdachten uitgenodigd. De ouders van de minderjarigen zijn in kennis gesteld.

Schoonhoven Geweld De politie heeft zondag 22 april rond 04.00 uur een 19 jarige jongen uit Schoonhoven aangehouden. De jongen bedreigde met nog een jongen de eigenaar van een uitgaansgelegenheid aan de Opweg. Dit gebeurde nadat hen duidelijk was gemaakt dat zij vanwege eerdere incidenten enige tijd geen toegang hadden. Naast de verbale bedreigingen gooiden ze ook met bierflesjes en stenen naar de eigenaar en een portier maar konden ook andere bezoekers raken. Nadat duidelijk was dat de politie onderweg was, renden beiden weg. De politie wist de verdachte aan te houden. Hij is na zijn verhoor in de loop van de zondagmiddag weer in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek naar de tweede verdachte nog voort.

--- einde berichten ---