Politie Groningen

Maandag 23 april 2007

Provincie Groningen, 23-04-2007

Groningen: gered paard zorgt voor gebroken been

Een paard zorgde zondagmorgen op een perceel land aan de Aduarderdiepsterweg voor nogal wat commotie. De viervoeter raakte eerst door nog onbekende oorzaak in het water van een kanaal. De toegesnelde hulpdiensten, brandweer en politie, hoefden niet meer in actie te komen. Het dier was met de hulp van een aantal omstanders alweer op het droge. Een half uurtje later konden dezelfde hulpdiensten opnieuw naar het stuk land. Het geredde paard was dit keer door een hek gebroken. Een 21-jarige vrouw uit Zuidhorn, die had geprobeerd dit te voorkomen, had het hek op zich gekregen. Het slachtoffer werd met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: jongetje valt uit boom

Een 8-jarige jongen uit Groningen raakte zondagmiddag ernstig gewond toen hij op de Mauritsstraat uit een boom viel. De tak waarop hij zat brak af. De jongen viel van een hoogte van drie meter naar beneden en kwam op zijn rug terecht. Hij is met mogelijke inwendige letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Groningen: dronken chauffeur opstandig

Agenten zagen zondagavond op de Rijksweg een automobilist die de volledige breedte van de weg nodig was. Een aantal keren kwam het bijna tot een aanrijding met een tegenligger. Een ademanalyse toonde de oorzaak aan. De man had met 1.6 promille veel te veel alcohol gehad. De automobilist, een 58-jarige inwoner van Nieuw Weerdinge, gedroeg zich opstandig en vond dat de politie zich beter om andere zaken druk kon maken. Het rijbewijs van de man, een beroepschauffeur, werd ingevorderd.

Eemshaven: hond richt slachting aan

Een hond richtte afgelopen weekend een ware slachting aan onder schapen op de westelijke pier van de Eemshaven. De eigenaar van de dieren ontdekte zondagmorgen dat er ruim twintig lammeren waren doodgebeten. Vier schapen waren aangevreten en ook enkele anderen hadden verwondingen. De politie lukte het de eigenaar van de hond op te sporen. Het dier bleek van een beveiligingsbedrijf te zijn en was de nacht ervoor weggelopen. De vier aangevreten schapen werden zondag door een dierenarts uit hun lijden verlost.

Kropswolde: nachtvissers beboet

Een groep jongeren uit Hoogezand en omgeving zag dit weekend een gepland nachtje vissen bij het Zuidlaardermeer in duigen vallen. De politie werd gemeld dat er aan de Meerweg aan de waterkant een vuur werd gestookt. Daarvoor verantwoordelijk waren zeven jongeren die daar aan het nachtvissen waren. Niemand bleek over de vereiste vergunningen te beschikken. Alle hengels waren eigendom van een van de aanwezigen, een 21-jarige Hoogezandster. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt voor het vissen met meer dan twee hengels.

Appingedam: rijbewijs ingevorderd van beginnend bestuurder

De politie heeft zondagnacht op de Farmsumerweg het rijbewijs van een 22-jarige man uit Appingedam ingevorderd. Bij controle viel hij door de mand. Op het bureau bleek dat hij ruim 0,85 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn roze papiertje moest hij daarom inleveren en de politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Boerakker, Boerakkerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 185, aantal overtredingen: 16 (vijf motorrijders), hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.