Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Alle PvdA-fractieleden ZuiderAmstel ambtenaar van de burgerlijke stand

Vijf leden van de fractie van de PvdA in het Amsterdamse stadsdeel ZuiderAmstel worden op maandag 23 april beëdigd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Het gaat om Marijn van Ballegooijen, Tanja van Nieuwenhoven, Daniël Garcia Soto, Jurriaan Fransman en Estella Heesen. Daarmee dragen alle fractieleden deze bijzondere titel en mogen zij huwelijken sluiten. Fractievoorzitter Toon Weerts en collega Coby Admiraal zijn al eerder beëdigd.

Deze beëdiging is een protest tegen de passage in het regeerakkoord waarin ambtenaren de vrijheid wordt gegeven huwelijken tussen mensen van het gelijke geslacht niet te hoeven sluiten. Met deze actie symboliseert de fractie dat iedereen ongeacht ras, sekse of geloof met elkaar moet kunnen trouwen. Verder vindt de fractie het belangrijk om haar solidariteit te betuigen met 'homo-echtparen'. Fractielid Estella Heesen: "Wij scharen ons als leden van de deelraad ZuiderAmstel achter de ambtseed, daarin staat dat we ons zullen inzetten voor het welzijn en de rechten van elke burger en bezoeker van Amsterdam. Discriminatie accepteert de fractie niet.

"Het gaat om Marijn van Ballegooijen, Tanja van Nieuwenhoven, Daniël Garcia Soto, Jurriaan Fransman en Estella Heesen. Daarmee dragen alle fractieleden deze bijzondere titel en mogen zij huwelijken sluiten. Fractievoorzitter Toon Weerts en collega Coby Admiraal zijn al eerder beëdigd.