AutoRai

Drie nieuwe Epicaâs diesel voor autotechnisch trainingsinstituut TTA International

(4/23/2007)
Chevrolet heeft drie nieuwe Epicaâs, voorzien van de zojuist geïntroduceerde, moderne 2.0 VCDI common-rail diesel, geleverd aan TTA International. In opdracht van Chevrolet Europe & GMDAT verzorgde TTA International zowel in de Benelux als in Noord Afrika Train The Trainer sessies en Sales- en Aftersales-trainingen voor de Epica. Het trainings-instituut kent daarom als geen ander de kwaliteiten van Chevroletâs moderne en luxueuze middenklasser en de nieuwe common-rail krachtbron.

De Chevrolets Epica 2.0 VCDI, in de meest luxueuze Executive Automaat uitvoering, worden toegevoegd aan het wagenpark van TTA International en zullen worden gebruikt door drie managementleden. âAls opleidingsinstituut van GMDAT en Chevrolet Europe verzorgen wij zowel Sales- als Aftersales-trainingen voor Chevrolet,â verklaart Ron Goedhart, Manager Training Development van TTA International. âVoor de Chevrolet Captiva heeft TTA wereldwijd de Train The Trainer sessies verzorgd, waarbij alle nationale Chevrolet-trainers door TTA International werden getraind op de Captiva SUV. Zo gaan we binnenkort ook voor Zuid-Afrika (GMSA) nog een Train The Trainer uitvoeren op de Captiva. Voor de Epica hebben we naast sales- en aftersalesopleidingen in Nederland en België eveneens een Train The Trainer sessie ontwikkeld voor de Chevrolet-landen in Noord Afrika. Als gevolg daarvan kennen wij de Epica en de nieuwe 2.0 VCDI common-rail diesel als geen ander en weten we welke kwaliteiten wij hiermee in huis halen.â

De drie nieuwe Chevrolets Epica 2.0 VCDI Executive Automaat werden aan het gerenommeerde opleidingsinstituut in Dordrecht geleverd door Chevrolet-dealer Ad Monster uit Dordrecht.

Nieuw: Epica 2.0 VCDI
De nieuwe dieselkrachtbron van de Epica is begin dit jaar in Nederland geïntroduceerd en ontving van de media al zeer lovende kritieken. Standaard is de 110 kW/150 pk krachtige diesel, met een maximumkoppel van 310 Nm bij 2.000 tpm, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. TTA International heeft de drie Epicaâs diesel echter besteld in combinatie met een automatische vijftraps transmissie. De Epica 2.0 VCDI accelereert in slechts 9,7 seconden (aut: 10,1 sec) van 0-100 km/u en bereikt een top-snelheid van 201 km/u (aut: 208 km/u). Ondanks deze uitstekende prestaties springt de nieuwe motor uiterst spaarzaam met de brandstof om, met een gemiddelde consumptie (volgens MVEG-norm) van slechts 6,1 liter per 100 km (aut: 7,7 l/100 km).

Chevrolet levert de Epica diesel in Nederland in drie uitvoeringen: de Class, de Executive en de Executive Automaat, waarvoor TTA gekozen heeft. Eén van de sterke punten van de Chevrolet Epica is naast zijn zakelijke en representatieve uitstraling de zeer uitgebreide standaarduitrusting. Die omvat ondermeer een in hoogte verstelbare bestuurderstoel, elektrisch bedienbare ramen vóór en achter, op afstand bedienbare centrale portiervergrendeling, airconditioning en een radio/CD-speler met bediening op het stuurwiel. Het topmodel, de Epica 2.0 VCDI Executive, beschikt nog eens over een aantal extra comfort- en veiligheidsvoorzieningen, zoals lederen bekleding, elektronisch bedienbare automatische airconditioning, verwarmde stoelen voor de bestuurder en voorpassagier, cruise control, tractiecontrole en parkeersensoren aan de achterzijde.

De Chevrolet Epica 2.0 VCDI is in Nederland te bestellen vanaf EUR 28.995,- voor de Class-uitvoering. De Chevrolet Epica 2.0 VCDI Executive kost EUR 30.995, terwijl de meerprijs voor de automatische transmissie, die enkel beschikbaar is voor de Executive, EUR 2.500,- bedraagt.

Er is reeds een Chevrolet Epica (2.0 zescilinder Class) leverbaar vanaf EUR 24.995,-, de 2.5-liter zescilinder variant is er vanaf EUR 29.495,-.