Gemeente Hengelo

Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker bij vrouwen geboren in 1967

Elk jaar wordt er in Nederland bij ongeveer 700 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld. Dit is de reden dat in Nederland het bevolkingsonderzoek wordt georganiseerd. Door aan dit onderzoek mee te doen en een uitstrijkje te laten maken, kan baarmoederhalskanker al heel vroeg worden ontdekt. Zelfs nog voor er klachten zijn. Als baarmoederhalskanker vroeg wordt opgespoord en behandeld, is genezing vrijwel altijd mogelijk. Het is dus belangrijk om aan het bevolkingsonderzoek mee te doen. Persoonlijke en medische gegevens van de betreffende vrouwen worden opgenomen in de registratie van het bevolkingsonderzoek.

Gratis deelname

Het bevolkingsonderzoek wordt georganiseerd door de Stichting Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker Twente (SBBT). Deze stichting zorgt er voor dat alle vrouwen van 30 tot en met 60 jaar één keer in de 5 jaar worden uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek. In de periode van 12 maart tot en met 27 april 2007 krijgen alle vrouwen in Twente die in 1967 geboren zijn via de SBBT of hun huisarts een oproep voor het bevolkingsonderzoek.

Bent u geboren in 1967 en heeft u 27 april nog géén uitnodiging gehad?

Neem dan na 27 april contact op met uw eigen huisarts of de SBBT: (053) 480 0520, maandag tot en met donderdag van 9.00 -12.00 uur. Hier kunt u ook voor andere vragen rondom het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker terecht. Daarnaast kunt u voor meer informatie de website www.uitstrijkje.nl raadplegen