Stadsdeel Amsterdam-Noord

Stadsdeeldichters van de toekomst

Wat zie je als je goed om je heen kijkt? Met die gedachte schreven kinderen van zes scholen uit Amsterdam-Noord gedichten. De kinderen schreven de gedichten in het kader van het project Pimp je buurt dat op 12 februari is gestart.

De dichters van het poëzieproject komen uit de groepen 4 en 5 van de Oranje Nassauschool, De Klimop, de Rosabasisschool, Het Vogelnest, De Kinderboom en de IJpleinschool. De kinderen lieten hun creativiteit de vrije loop waardoor in de gedichten IJplein Eiplein wordt, Rosa een prinses is die 100 jaar slaapt, je uit de Kinderboom babys plukt, achter het Vogelnest een vogel met een gouden veer vliegt, Oranje Nassau de koning is die het kanaal liet graven en aan de andere kant van een muur vol Klimop je van alles kunt verwachten.

De kinderen gingen zelf op pad om een mooi plekje te zoeken waar ze hun gedicht op kunnen hangen achter een raam, in een winkel of bibliotheek. U kunt ze dus overal in de buurt tegenkomen, maar in ieder geval op de volgende plaatsen:


* Aan de bomen bij de pont over het IJ is DE KORTSTE KUNSTROUTE VAN AMSTERDAM. Tot 15 mei hangen hier dertig gedichten.
* In de hal van het stadsdeelkantoor.

* In de bibliotheek aan het Hagendoornplein.
* Op alle deelnemende scholen.

Pimp je buurt is onderdeel van een samenwerkingsproject (Kolibrie) van zes buurtscholen die cultuureducatie hoog op de agenda zetten. Het poëzieproject was een van de onderdelen, naast o.a. een fotoproject en een zwerfvuilproject.

Mireille Ollivieira
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: (020) 6349 9255