Persberichten Eemland zuid, 11.40 uur

Utrecht, 23-04-2007

Oproep getuigen: Overval op 73-jarige vrouw uit Amersfoort

AMERSFOORT - Op woensdag 11 april werd een 73-jarige vrouw in haar woning aan de Wielewaalstraat overvallen door twee mannen en een vrouw. Omstreeks 07.00 uur werd bij het slachtoffer, woonachtig in een appartementencomplex, aangebeld door een jonge vrouw met een blanke huidskleur. De vrouw deed de deur open en twee mannen duwden haar naar binnen. De oude vrouw werd vervolgens door haar overvallers bruut mishandeld en raakte hierdoor gewond aan hoofd, keel en bovenlichaam. De overvallers namen een som geld mee en lieten de vrouw gewond achter. Overstuur en gewond belde de vrouw familie en vervolgens werd de politie ingeschakeld.

Signalement

Inmiddels heeft de politie een buurtonderzoek gehouden in de omgeving van het appartementencomplex en dadersporen veilig gesteld uit de woning van het slachtoffer. Toch wil de politie een bredere oproep van getuigen om meer aanvullende informatie te krijgen. Van de jonge vrouw en één van de mannen is een goed signalement. Mogelijk hebben mensen deze personen voor of na de overval in de omgeving van het appartementencomplex gezien of herkennen ze deze personen:

Dader 1: Man tussen 20 en 25 jaar, lengte 1.60 cm, getinte huidskleur, heel waarschijnlijk van Hindoestaanse Surinaamse afkomst, met een snor en beginnend baardje, sprak duidelijk Nederlands en droeg een

legergroene jas met bont aan capuchon.

Dader 2: Vrouw tussen 20-25 jaar, tussen 1.55 en 1.60 cm, blanke huidskleur, blond/donkerblond, stijl haar tot de schouders, mager postuur en droeg een roze shirt/blouse met lange mouwen

Aanvullende vragen

Kort na het misdrijf is een jonge man gezien die mogelijk betrokken is bij de overval. Het was een magere tot slanke man van ongeveer 1.70 cm. Hij droeg een trui met capuchon over zijn hoofd. Deze man stapte op de Wielewaalstraat, voor het appartementencomplex, in een geparkeerde, kleine bestelauto van een beige (zand)kleur. Deze auto reed vervolgens weg in de richting van de Wiekslag. Mogelijk hebben mensen die ochtend de jonge man en/of zijn auto ook gezien of herkennen deze auto.

Voor het doorgeven van informatie kan contact worden opgenomen met de recherche in Amersfoort via tel. 0900-8844 of via meld misdaad anoniem via 0800-7000.

Poging overval op horecagelegenheid

AMERSFOORT Op zondagavond 22 april om 22.45 uur vond op de Balladelaan een poging tot overval plaats op een horecagelegenheid.

Twee onbekende mannen waren de zaak binnengekomen, hadden een mes getrokken en om geld gevraagd. De eigenaar van de zaak, een 32-jarige Amersfoorter, liet zich echter niet onbetuigd en pakte in plaats van het gevraagde geld een flinke stok. De verdachten vluchtten hierna de zaak uit en vertrokken op een bromfiets. De aangever is nog achter de bromfiets aangerend en heeft met de stok tegen de bromfiets geslagen. Ondanks de actie van de aangever zagen de verdachten toch kans weg te komen in de richting van Hoogland.

De politie roept eventuele getuigen op zich te melden bij de politie van het district Eemland zuid op het telefoonnummer 0900-8844.