Persberichten stad Utrecht, 11.35 uur

Utrecht, 23-04-2007

Gewapende overval op woning

UTRECHT- Op zondagavond 22 april heeft er aan de Minhof in utrecht een gewapende overval op een woning plaatsgevonden.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie een melding van een gewapende overval op een woning. De twee inwoners, een 48-jarige man en zijn 32-jarige vriendin zaten in hun woning. De man wilde zijn hond uit gaan laten maar werd bij de deuropening door enkele mannen terug de woning ingeduwd. Eén van de overvallers had een op een vuurwapen lijkend voorwerp in zijn hand. De overvallers liepen naar binnen en één ervan probeerde de vrouw onder bedwang te houden. De 48-jarige bewoner raakte in gevecht met de andere twee overvallers. Na enige tijd klopte de buurvrouw van de bewoners op het raam van de woonkamer waarop de drie overvallers er vandoor gingen.

De politie zoekt getuigen van deze overval. Heeft u iets gezien of gehoord, neem dan contact op met de politie van bureau Tolsteeg op telefoonnummer 0900-8844.

Brand in gymzaal

DE MEERN- Op zondagmorgen 22 april ontstond er een uitslaande brand in een gymzaal in de Meern.

Omstreeks 05.15 uur kreeg de politie een melding van een brand in een gymzaal aan de Mereveldlaan. Ter plaatse had de brandweer de uitslaande brand snel onder controle. Een deel van de gymzaal werd verwoest. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en heeft de zaak in onderzoek.

Vernielers aangehouden

UTRECHT- Op zondagmiddag werden twee vernielers aangehouden. Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding dat een auto zou worden bekrast aan de Mytylweg. Agenten gingen direct ter plaatse en twee personen, 17 en 27 jaar uit Utrecht en Zeist, werden aangehouden. Deze personen zijn betrokken geweest bij de vernieling en werden aangehouden en meegenomen naar het bureau.