Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen, 23-04-2007

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN Zondagmiddag is een 36-jarige man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij zou zijn 34-jarige vriendin hebben geslagen. De zaak wordt volgens het traject huiselijk geweld behandeld (07-133404).

Rijbewijs ingevorderd

ZUIDVELDE Zondag is in de namiddag een 23-jarige man uit Roden staande gehouden nadat hij bij een verkeerscontrole was gelasered met een snelheid van 137 km/uur waar 80 is toegestaan. Na correctie reed hij 52 km per uur te hard. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd (07-133422).

Man veroorzaakt ongeluk

EMMEN Zondagavond vond een ongeval plaats op de kruising van de Baander met de Hoofdstraat waarbij een auto, met daarin een gezin, over de kop sloeg. Een 23-jarige man uit Zwartemeer reed vanuit de Hoofdstraat de Baander op en had zon hoge snelheid dat hij op de weghelft van het tegemoetkomend verkeer terechtkwam. Hij botste daarbij op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 44-jarige man uit Emmen. Deze auto sloeg over de kop. Een passerende 17-jarige jongen uit Valthermond schopte een zijruit in van deze auto en haalde zo de twee kinderen (7 en 12 jaar) uit de auto. Ook de man en zijn 40-jarige echtgenote werden door omstanders uit de auto geholpen. De gemoederen raakten hevig verhit en de woede richtte zich op de bestuurder uit Zwartemeer. Die verklaarde dat hij s middags nog met zijn auto op het circuit van Zandvoort had geraced. Omdat hij militair is heeft de Koninklijke Marechaussee het onderzoek overgenomen. Het gezin uit de andere auto is voor onderzoek naar het Scheperziekenhuis overgebracht. Zij hadden kneuzingen, snijwonden en een hersenschudding maar konden na onderzoek allen naar huis (07-133449).

Alcomobilist

COEVORDEN In de nacht van zondag op maandag hebben agenten een 54-jarige bestuurder gecontroleerd toen hij over de Looweg reed. Omdat de blaastesten mislukten is van hem een bloedproef genomen. (07-133495)

EMMEN In de nacht van zondag op maandag hebben agenten een 32-jarige bestuurder uit Emmen gecontroleerd toen hij over de Hondsrugweg reed. Hij had een alcoholpromillage van 1,9. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-133508)

Politie achtervolgt motorrijder vanaf TT-circuit

ASSEN Surveillerende agenten in een met videocamera uitgeruste politieauto achtervolgden zondagmiddag een motorrijder vanaf het TT-circuit over de A28 in de richting van Beilen. Daar werden snelheden gemeten tot ruim 200 kilometer per uur. De 24-jarige man uit Ruinen werd staande gehouden en kreeg een proces-verbaal voor een gecorrigeerde snelheid van 197 km/uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (07-133459)

Vrachtwagen met lading gestolen
ROGAT Zondagmiddag omstreeks 16.30 uur is vanaf een bedrijfsterrein aan de Industrieweg een truck met oplegger weggenomen. De oplegger was geladen met onder meer een aantal pallets navigatieapparatuur. De 49-jarige eigenaar uit Koekange deed aangifte bij de politie. (07-133444)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, bel dan met Bert Peters, telefoon 0592 451280.