Gemeente Geldermalsen

Speelbakfiets in Rivierenwijk en Appelwijk

23 april 2007 - Vanaf 25 april verschijnt iedere week op vaste plekken een bakfiets vol met sport- en spelmateriaal in de Rivierenwijk en Appelwijk in Geldermalsen. Kinderen in de buurt kunnen onder begeleiding van buurtsportwerker TomVerkerk gebruik maken van de materialen en lekker sporten en bewegen met elkaar.

De bakfiets maakt onderdeel uit van een gezamenlijk project van de buurt, het onderwijs, sportverenigingen en de gemeente om kinderen te stimuleren om meer te bewegen en gezonder te leven, de BOS-impuls (Buurt, Onderwijs en Sport). Kinderen bewegen steeds minder en kampen met overgewicht. Het Rijk heeft de BOS-impuls opgezet om gezondheidsachterstanden en gezondheidsrisicos van kinderen te verkleinen. De gemeente heeft voor een periode van vier jaar (2006 2010) subsidie gekregen van het ministerie van VWS. Het opzetten en uitwerken van activiteiten gebeurt gezamenlijk door de buurt, de basisscholen en sport- en andere verenigingen. Er staan meerdere activiteiten op stapel zoals sportclinics, een cursus gezond leven en samen werken aan goed beheer van speelvoorzieningen in de wijk. Eerder dit jaar werd al streetdancecursus georganiseerd in dit kader.

Locaties en tijden van de speelbakfiets:
Woensdagmiddag 13.00 15.00 uur Bij het Lingehuis, Frederik Hendrikstraat
Woensdagmiddag 15.30 17.30 uur Bloemee
Vrijdagmiddag 15.30 17.30 uur Speeltuin Rivierenwijk, Badweg

Op elke locatie kan 2 uur gesport en gespeeld worden. Het eerste uur is bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar, het tweede uur is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

In het project BOS-impuls werken samen: basisscholen Dn Bogerd, De Morgenster en Jan Harmenshof, Kinderopvang Rivierenland, Mozaïek Welzijnsdiensten, de GGD, Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland (STMR), buurt- en sportorganisaties, bewegingsonderwijs en ouderraden. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de Brede School Geldermalsen.