Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Alcoholcontrole bij Trekkertrek

Kampen / Oldebroek, 23-04-2007

Kampen / Oldebroek - Tijdens een gezamenlijke actie van de politieregios IJsselland en Noord- en Oost- Gelderland zijn zaterdag 21 april ruim 1600 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. Tegen 3 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt wegens het te veel aan alcohol in hun bloed.

De actie werd gehouden omdat het evenement Trekkertrek in Kamperveen werd georganiseerd. Het beleid van de politie is om bij evenementen nadrukkelijk met alcoholcontroles aanwezig te zijn. De aangehouden bestuurders bleken geen bezoekers van de Trekkertrek te zijn.

De politie controleerde op 5 locaties rondom het evenemententerrein van de Trekkertrek. Hierbij werden 25 medewerkers ingezet waaronder politieagenten, medewerkers van de verkeershandhaving van beide regios, vrijwilligers en politiestudenten.

Ook waren medewerkers van Veilig Verkeer Nederland bij de controles aanwezig. Zij deelden BOB-sleutelhangers en folders uit en gaven advies aan bestuurders.

Tijdens de actie werden ook nog 3 bestuurders bekeurd voor snelheidsovertredingen. Het rijbewijs van deze drie bestuurders werd ingevorderd vanwege een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km/h. Deze snelheidsbekeuringen werden uitgeschreven op de Zalkerdijk (2x) en de Kamperstraatweg.

Bij de evaluatie van deze gezamenlijke actie bleek ieder positief over de samenwerking en de politie was zeer tevreden met het resultaat. Meerdere gezamenlijke acties worden dan ook niet uitgesloten.