Persberichten Heuvelrug, 11.45 uur

Utrecht, 23-04-2007

Onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- In de nacht van zondag 22 op maandag 23 april is een man aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Omstreeks 00.45 uur hielden agenten een personenauto staande. Ze lieten de 37-jarige bestuurder uit Driebergen-Rijsenburg blazen. De bestuurder bleek te veel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau bleek dat hij 740 ug/l in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur.

Agent bedreigd

VEENENDAAL- Op zondag 22 april voelde een agent zich zo bedreigd dat hij zijn pistool trok.

Omstreeks 16.40 uur zag een motoragent tijdens zijn surveillance op de Adriaen van Ostadelaan een voertuig rijden dat sterk op een motorscooter leek. Voor dit voertuig is een motorrijbewijs vereist. De bestuurder en passagier droegen geen helm en de scooter was voorzien van een verzekeringsplaatje uit 2005. De agent wilde de bestuurder laten stoppen en zette de achtervolging in. De bestuurder gooide zijn scooter echter neer en hij en de passagier gingen er te voet vandoor. De agent bleef bij de scooter staan in afwachting van transport om het voertuig in beslag te nemen. Op dat moment kwamen steeds meer jongeren om de agent heen staan. Uiteindelijk bestond de groep uit meer dan 30 jongeren. Een jongen trapte tegen de politiemotor. Er ontstond een bedreigende situatie toen diverse jongeren op de agent toeliepen. De agent voelde zich zo bedreigd dat hij zich genoodzaakt zag zijn dienstwapen ter hand te nemen. Op dat moment kwamen collegas van de agent ter plaatse en keerde de rust terug. De agent doet aangifte van bedreiging.