Ingezonden persbericht


Patrick Bunnik benoemd tot Chief Executive Officer van Repay International BV

Wereldwijde uitrol creditcardconcept ClimaCount belangrijkste verantwoordelijkheid

Den Bosch, 23 april 2007 - Repay International, een werkmaatschappij van Tendris Holding, heeft Patrick Bunnik (39) benoemd tot Chief Executive Officer (CEO). De belangrijkste verantwoordelijkheid van Bunnik in deze functie is de wereldwijde uitrol van ClimaCount, het eerste creditcardconcept ter wereld dat is gekoppeld aan een klimaatcompensatieprogramma voor de Co2-uitstoot van aangeschafte goederen en diensten. ClimaCount borduurt voort op het Nederlandse succes van Visa GreenCard. Deze creditcard is ondermeer in 2005 door de European Financial Management & Marketing Association (EFMA) uitgeroepen tot meest innovatieve creditcard. Bunnik zal zich dan ook richten op de ontwikkeling en de implementatie van de nieuwe groeistrategie van deze 'groene' creditcard. Hij start op 1 mei bij Repay International vanuit een nieuw hoofdkantoor in Den Bosch.

Bunnik heeft een brede ervaring in de markt voor financiële dienstverlening. De afgelopen jaren werkte hij bij LaSer-Lafayette Services Nederland (LaSer Services), bekend van Laser Cards, Primeline, Directa en Sygma. Hij heeft in totaal tien jaar bij deze organisatie gewerkt, waarvan de laatste zes jaar als commercieel directeur. In deze functie stond hij aan de basis van het grote succes van Laser Services dat in de afgelopen drie jaar zo'n vijftien nieuwe creditcard- en loyalty-programma's heeft geïntroduceerd. Voordat hij bij LaSer Services in dienst kwam, was Bunnik vijf jaar regionaal verkoopleider bij Dixons.

"Mensen worden steeds bewuster van de klimaatverandering en van het feit dat zij er zelf iets aan kunnen doen", zegt Bunnik. "Ze beseffen in toenemende mate dat ze zelf debet zijn aan schade aan het milieu. ClimaCount levert een belangrijke bijdrage aan de verdere bewustwording, en biedt de mogelijkheid om producten of diensten 100 procent Co2-neutraal aan te schaffen. Het enige dat kaarthouders hiervoor hoeven doen, is hun aanschaf te betalen met een ClimaCount-creditcard. De kosten voor deze creditcard zijn voor de gebruiker en de acceptant niet hoger dan die van andere kaarten. Ik denk dat ik dankzij mijn ervaring op het gebied van creditcards een belangrijke bijdrage kan leveren aan het internationale succes van deze combinatie van betaalkaart en klimaatcompensatieprogramma."

# # #

Over Repay International
Repay International B.V. is een werkmaatschappij van Tendris Holding B.V. en richt zich op de internationale uitrol van het creditcardprogramma ClimaCount voor klimaatcompensatie, het merk dat voor de internationale groei GreenCard opvolgt. Vanuit dit wereldwijde programma wordt de klimaatbelasting door de aanschaf van bijvoorbeeld brandstof, vliegtickets en andere vervuilende producten van kaarthouders volledig gecompenseerd. Dit doet ClimaCount onder andere door bomen aan te planten, duurzame energie op te wekken en emissierechten op te kopen.