Gemeente Zevenaar


Week 17, 23 tot 30 april 2007

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Klik hier voor het ophaalschema.

OPROEP COLLECTIEF PARTICLIER OPDRACHTGEVERSCHAP GROOT HOLTHUIZEN EN REISENAKKER

De gemeente Zevenaar ontwikkelt de nieuwbouwlocaties Groot Holthuizen en Reisenakker in Zevenaar. Binnen deze nieuwbouwlocaties wil de gemeente nadrukkelijk ruimte bieden voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Lees verder.

THEMACONTROLES

In de contournota Hoogwaardig Handhaven Wet werk en bijstand zijn de hoofdlijnen vastgelegd op welke manier de rechtmatigheid van de verstrekte uitkeringen kan worden vastgesteld. Hierin is onder meer geregeld dat de gemeente overgaat op themacontroles.

De eerste themacontrole heeft inmiddels plaatsgevonden en de tweede staat in de startblokken.

Het thema van deze tweede controle is "uitkeringsgerechtigden die naast hun bijstandsuitkering een andere uitkering ontvangen".

Personen die aan het gestelde in dit thema voldoen zullen een formulier themacontrole WWB ontvangen. Dit formulier moet binnen een week ingevuld en ondertekend retour worden gezonden. Daarbij worden een aantal bewijsstukken gevraagd welke eveneens ingeleverd moeten worden. Vervolgens beoordeelt de gemeente of de uitkering rechtmatig is verstrekt.

Naast het gestelde in het thema zal er ook nu weer extra aandacht zijn voor het gebruik van alle regelingen en mogelijkheden voor bijzondere bijstand die er zijn en of men staat ingeschreven als werkzoekende bij de Centrale organisatie voor werk en inkomen (CWI).

VERGADERING GEMEENTERAAD

Op woensdag 25 april a.s. is er een openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang: 19.30 uur. Klik hier voor de agenda.

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op vrijdag 27 april 2007 om 9.00 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt vanaf woensdag 25 april ter inzage bij de Balie Ruimte.

FIETSEN KIJKEN BIJ POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 3 mei 2007 van 18:00 TOT 19:30 UUR. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar.

PENDELDIENST ANGERLO - ZEVENAAR STOPT VOORLOPIG Vanwege de beperkte belangstelling heeft de gemeente Zevenaar ervoor gekozen om de pendeldienst tussen Angerlo en Zevenaar per 1 mei a.s. stop te zetten. Lees verder.

INLOOPAVOND STEDENBOUWKUNDIG PLAN BINNENWEG II

De gemeente wil omwonenden en belangstellenden graag informeren over het stedenbouwkundig plan dat voor de locatie Binnenweg II is opgesteld. Daarom wordt op donderdag 26 april in de Hof van Giesbeek (Kerkstraat 55 te Giesbeek) een informatieavond georganiseerd. Lees verder.

KONINGINNEDAG 2007

Evenals voorgaande jaren zullen op 30 april in het centrum van Zevenaar verschillende activiteiten plaatsvinden ter viering van Koninginnedag. Deze worden georganiseerd door Stichting Zenderse Oranjesaatsie en Stichting Feeststad. Er treden diverse bands op met muziek voor jong en oud op het Raadhuisplein, in de Schoolstraat, Grietsestraat, Muldershof, Mallemoolen en Didamsestraat.

Ook de kindermarkt ontbreekt niet. Hiervoor zijn enekele regels opgesteld. Lees verder.