Psycho-medisch centrum Parnassia

23.04.2007
Enige Minnesota-kliniek Mirage biedt behandelingen binnen de AWBZ-regeling

Mirage is sinds 2003 de eerste en enige Minnesotakliniek in Nederland. Dit model staat voor een geïntegreerde behandelvorm van de bestaande professionele hulpverlening met de 12-stappen methodiek van de Anonieme Alcoholisten AA.

Mirage biedt een oplossing voor mensen zoals u en ik die door hun verslaving dreigen vast te lopen in het maatschappelijke leven. Dit kan een verslaving zijn aan bijvoorbeeld alcohol, cocaïne of cannabis. Binnen 6 weken tot 3 maanden helpen wij mensen grip te krijgen op hun verslavingsproblematiek en hun leven. Wij bieden deze mensen de beste zorg die er te krijgen is, en met succes: 70% van de behandelde patiënten leiden ook nu nog een abstinent leven. Gezien het succes en om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, breidt de kliniek Mirage in mei fors uit: een groei van 12 bedden naar 26 bedden. Doelgroep
De Minnesota-behandelingen richten zich op volwassenen met verslavings
-(gerelateerde) problematiek, die:

* in staat zijn om hun probleem te herkennen en te accepteren;
* het besluit hebben genomen om te veranderen;
* hun persoonlijk inzicht willen ontwikkelen;
* verandering in leefstijl willen bewerkstelligen.

De doelgroep loopt uiteen van advocaten, managers, bouwvakkers, huisvrouwen, studenten, kortom: "mensen zoals U en ik".

Andere aanbieders
Door zich te richten op deze patiëntengroep neemt de Minnesotakliniek Mirage een unieke positie in binnen de klinische zorgvorm. Tot op heden is er voor deze doelgroep geringe goede zorg te vinden, die volledig aansluit op de behoefte van deze specifieke doelgroep en die ook betaalbaar is! Deze zorg is veelal te vinden in privé-klinieken waarbij zeer hoge kosten gemoeid zijn. Mirage biedt dezelfde zorg in Nederland met als groot voordeel: de zorg valt binnen de AWBZ-regeling, waardoor de behandeling volledig vergoed wordt. En daar staat Mirage voor: Mirage wil de beste zorg toegankelijk houden voor "mensen zoals u en ik, want ruim 1.1 miljoen mensen hebben deze zorg hard nodig!

Voor meer informatie kunt u bellen met
Verslavingszorg Parnassia, afdeling Mirage
Telefoon: 070-391 6715, of bekijk onze website: www.parnassia.nl